Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '13

 
Kategori
Erkek Modası
 

Saç dikmek ne demek?

Saç dikmek ne demek?
 

Saç Dikmek aslında tıbben biraz yanlış cümle. Tam adı saç ekimi olan bu işlem aslında söylendiği gibi bir dikme işlemidir. Ağaç ekmek ile aynı mantıkta fakat birbiriyle pek alası olmayan zahiren bir benzerlik içerir.

Saç ekimi işleminde ense bölgesinden alınan saç kökleri kullanılır. Bunlar adı üstünde bir köktür. Bunlar yeterli sıvı ile beslendiğinde dikilen yani ekilen bölgede çıkmaya başlarlar. Saç kökleri neden çıkar oda kodlama ile alakalı bir konudur ve detaylar yaratıcıya aittir.

Saç kökü ekilen bölgede dokusal olarak bir sorun yoksa kesin çıkar. Saç kökünde ki genetik problem olma olasılığı da vardır ama, bu olasılık çok düşüktür. Genelde ekilen saç köklerinin yüzde 90 dan fazlası sağlıklı bir şekilde çıkar. Ekim de yapılan hatalar da bunun dışında kalan etkileyici faktörler olarak söyleyebiliriz.

Saç kökünü dikmek ile iş bitmez. Çünkü toprağa çim eker gibi saç kökü ekilirse toprakta çim nasıl yukarı doğru olan açısı ile büyüyor ise, saç derisinde de aynı olay gerçekleşir. Saç dikerken yani tıbben ekerken, saç yönü ve hastanın saçlarının nasıl tarayacağı çok büyük bir önem arz eder. Bu şu demek; saçın ekim yönü hepsi gelişi güzel ekilirse hepsi aynı yöne ve yukarı doğru bi ivme ile büyür ki buna çim adam saç ekimi diyoruz. Olması gereken ise, saç köklerinin var olanlarla aynı hizada ve yönde olmasına dikkat ederek saç ekimi yapılmasıdır.

Saç ekimi bir estetik işlemdir. Bu işlemi bir hastalığımızdan kurtulmak için yapmıyoruz. Tamamen kozmotik bir işlem ve fiziksel görünümü iyileştirmek için yapılıyor. Bu yüzden estetiğe çok dikkat etmek işin özüdür. Saç kökü kanalları açılırken ince uç kullanmak ayrıştırırken aynı yöndeki saçları toplamak gruplama bu işlemin önemli detaylarında birkaçıdır.

Her işte olduğu gibi bu işte de uzmanlık ve tecrübe öne çıkar. Yapan ekip ve doktor bu işlemi binlerce kez yapmış olmalı ve her detayı ezbere yapılan bir prosedür olarak yapabilmelidir. Herkes saç ekimi yapabilir ama kaliteler her ne olursa olsun farklılık gösterir.

Op Dr Ali Mezdeği

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..