Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '14

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Saç dökülmesinin genel sebepleri ve önlenmesi için ipuçları

Saç dökülmesinin genel sebepleri ve önlenmesi için ipuçları
 

saç dökülmeleri ipucu


Saçın uzamasının önüne geçen en önemli etken saç tellerinin kırılması ve saç uçlarının çatallanmasıdır. Saç kırılmasının sebepleri olarak uykuda veya günlük yaşantınızda oluşan bazı sebeplerden ötürü saç kırılması yaşanabilir.

Tüm kadınlar güzel görünmek ister ve saç bu etkenlerin başında gelir. Üstelik günümüzde ideal bir kadının uzun saçlı olabileceği durumu da göz önünde bulundurulursa dolayısıyla saç bakımı önemli bir rol oynamaktadır. İyi bir dış görünüşün temel anahtarı saçlar olabileceği gibi uzun saçlarında erkeklerin ilgisini büyük ölçüde çektiğinden uzun, sağlıklı ve canlı görünen saçlar her kadının hayalleri arasındadır.

Bir saç telinin ömrü saç dökülmesine maruz kalmadığı sürece doğal ömrü 2-6 yıl arasındadır. Bu durumda saç tellerinin aylık ortalama uzama miktarı 1cm’ye gelmektedir. Saç hücreleri kendi aralarında oluşturdukları sağlıklı döngü sayesinde %90’ı büyüme aşamasındayken kalan %10’luk kısım dinlenme aşamasında beklemektedir. Bu gayet doğal ve sağlıklı bir durumdur ayrıca herkes için geçerlidir.

Uzun saçlara sahip bayanların ayın bazı dönemlerinde saç dökülmesini normalden daha çok yaşadığı görülmüştür. Bu durumda saç dökülmesini önlemek için herhangi bir özel bakıma veya tedaviye ihtiyaç yoktur. Ayrıca bu dökülmeler sonucunda dökülen her saç teli için yeni bir saç teli oluşacaktır.

Saç dökülmeleri için normal biçilen değer günlük 50-100 tel arasıdır. Bu tarz dökülmeler normal olarak kabul edilir ve herhangi bir tedavi uygulanmasına gerek yoktur. Eğer saç dökülmesi sizde bu miktar üzerinde yaşanıyorsa uzman desteği alarak sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Saç boyama, fön ve perma gibi saça uygulanan işlemler de saç dökülmelerini tetikleyebilir. Bu tarz işlemler saçların yıpratılmasına sebebiyet vermektedir. Aşırı derecede bu işlemler uygulandığında saçlar yeteri kadar yıpranabileceğinden saç dökülmesini fazlasıyla yaşamanız kaçınılmazdır.

Sağlıklı, canlı görünen, parlak saçlara sahip olmak için saç dökülmelerini önleyebileceğiniz birkaç ipucu paylaşalım;

Zeytin yağı ve hint yağı saçın sağlıklı uzaması konusunda oldukça etkilidir.

Arı sütü içerdiği zengin saç besleyici vitaminler sayesinde saçın ihtiyaç duyabileceği neredeyse tüm vitaminleri karşılar. Üstelik bu yöntem pek fazla bilinmemektedir.

Saçlarınızın beslenmesi için diğer bir etken ise haftada bir gün saçlarınızı yeşil çay ile yıkayabilirsiniz.

Yukarıda saydığımız ipuçları ile sizde hayal ettiğiniz canlı ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz.

Kaynak: http://www.sacdokulmesi1.com/sac-dokulmesinin-genel-sebepleri-ve-onlenmesi-icin-ipuclari/161.html

 
Toplam blog
: 14
: 1611
Kayıt tarihi
: 14.04.12
 
 

2005 yılından beri blog yazarlığı yapmaktayım. Gelişen internet teknolojilerine ayak uydurmak git..