Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Saç Dolgusu; Saç Dökülmesinde Alternatif Tedavi

Saç Dolgusu; Saç Dökülmesinde Alternatif Tedavi
 

SAÇ DOLGUSU; SAÇ DÖKÜLMESİNDE ALTERNATİF TEDAVİ
       
 Saç dolgusu; saç dökülmesinin durması, saçlı derinin yeniden yapılanmasını sağlayan yenileyici peptid kompleksi ve büyüme faktörleri ile formülize edilmiştir. Sürekli salınımlı ilaç teknolojine sahip şekilde üretilmiştir. İki haftada bir olmak üzere 4 kez uygulanır. Enjeksiyon tekniği ile uygulanır. Hem kadınlarda hem erkeklerde görülen alopeside etkilidir. Her iki cinsiyette de görülen seyrek saçlar ve saç kayıpları için uygulanır. Özellikle saç ekimi sonrası kalıcılık ve başarı oranını artırmak için tercih edilmektedir. Alopesi hastalarının kombine tedavisinde saç kaybını önleyici sinerjik etki için de kullanılmaktadır. 
 
    Saç dökülmelerinde uygulanan saç mezoterapisi, saç prp’si, saç aşısı, kök hücre tedavilerine bir yenisi olarak eklenen saç dolgusu bileşimi saç folikül hücrelerinin büyümesini sağlayan büyüme faktörleri  HGF  ve VEGF üzerinde uyarıcı etki yaratarak gen ekspresyonunu sağlar. IGF-1  ve FGF-7 üzerinde uyarıcı etki yaratarak protein ekspresyonu ile saç büyümesini teşvik eder. Saç dökülmesiyle ilgili gen ekspresyonunı, DKK-1, IL-6 ve TGF-b1’i azaltarak baskılar. Saçlı deride kan dolaşımını hızlandırır, saç foliküllerini canlandırır, folikülleri büyüterek saç uzamasını tetikler ve saç kayıplarını durdurur. 
 Tabiki saç dökülmesi tipine, süresine göre doktorunuzun hangi uygulamanın size uygun olduğunu karar vermesi en doğrudur. Muayene sonrası en doğru yöntem seçilecektir. Bu arada saç dolgusu; saç pigmentasyonu veya saç simulasyonu ile karıştırmamalıdır, tamamen farklı işlemlerdir.
 
Op.Dr. Eser AYDOGDU
 
Toplam blog
: 77
: 145
Kayıt tarihi
: 28.11.14
 
 

Estetik Cerrahi dünyasının sayılı kadın cerrahlarından Op.Dr.Eser Aydoğdu  Samsun doğumlu… Erciye..