Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '14

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Saç ekimi hakkında bilmedikleriniz.....

Saç ekimi hakkında bilmedikleriniz.....
 

Saç Ekimi


Saç ekimi nedir? Ve hangi yöntemler uygulanır?

   Saç ekimi ense kısmı yani donör alandan alınan saçların kellik oluşan bölgeye nakli işlemidir. Saç Ekimi Dünya genelinde iki teknik ile yapılmaktadır. FUE tekniği (Follicular unit extraction) ve FUT tekniği (Follicular unit transplantion).

   FUT tekniği günümüzde sınırlı sayıda hastaya yani kıvırcık saçlı yada siyahi hastalarda özellikle tedavi şekli olarak uygulanmaktadır.

En çok önerilen ve başarı oranı en yüksek saç ekimi tekniği FUE tekniğidir. Hasta memnuniyetini artıran bir tekniktir.

FUE Tekniği nedir ve iyileşme süreci nasıl gerçekleşir?

  FUE (Follicular Unit Extraction) Tekniği Saç tellerinin donör alan yani ense kısmında bulunan ömür boyu dökülmemek üzere genetik olarak kodlanmış saçların  micro motor yada manuel pançlar sayesinde tek tek alınarak kellik oluşan bölgeye nakledilmesi işlemidir..Tam olarak tanımlamak gerekirse saç ekiminde devrim yaratan bir tekniktir. Özellikle hastaların iyileşme süresinde herhangi bir ağrı tarif etmemeleri, operasyon sonuçlarının mükemmele yakın seviyede olması ve hiçbir iz kalmaması hasta memnuniyeti açısından mutluluk verici olmuştur. Günümüzde hekimler tarafından en çok kullanılan tekniktir ve hastalara en çok önerilen saç ekimi yöntemidir.

  İyileşme süreci ilk 3 gün içerisinde gerçekleşir fakat işlem sonrası ekilen saçlar özel bir yıkama ile yıkanır ve yara kabuklarının oluşması 10 günü bulmaktadır. Hastalar 10 günün sonunda yara kabuklarını dökerler ve iyileşme süreci tamamlanmış olur. Ekilen saçlar 20. günden itibaren dökülmeye başlar ve ekilen saçların en az %80 ini ilk 2 ay içerisinde dökülür. Bazı hastalarda daha kısa sürelerde dökülebilir yada ekilen saçlar dökülmeyebilir yaşanan bu süreçler tamamen saç ekimi yaptıran kişinin doku iyileşmesi ve doku beslenmesi ile ilişkilidir. Bu süreçler normal karşılanır ve herhangi bir müdahaleye gerek yoktur.

Saç ekimi nerede yapılmalıdır. Ekilen saçlar ne zaman çıkar ve başarı oranı nedir?

   Saç ekimi işlemi bir cerrahi işlemdir ve kesinlikle bir hastanede çerrahi alanlar içerisinde yapılmalıdır. Hastane yada cerrahi tıp merkezi olamayan herhangi bir yerde operasyon yaptırmak hem yasal olarak hemde hastanın sağlığı açısından uygun olmayan ortamlardır. Aslında en hassas davranılması gereken konu operasyonu yapacak kişi değil operasyonun yapılacağı yerdir kendi sağlığını düşünen her hasta bu operasyonu hastane ortamında yaptırmalıdır.

   Ekilen saçlar dökülme süreci tamamlandıktan sonra 2. Aydan itibaren çıkmaya başlar ilk 6 sonunda  belirgin halde uzamış olurlar. Saç Ekiminden sonra ekilen saçların tamamen çıkması ve iz kalmadan uzayarak şekil alması yaklaşık 1 yılı bulmaktadır. Burada hastalara söylenmesi gereken tek şey sabır olacaktır. Hastaların en hassas oldukları dönem operasyon sonrası 3 ila 6. ay arasıdır.

   Yapılan işlemin başarılı olmasında operasyonu yapan hekim kadar hastanın saç kaliteside önemlidir. Ama ne olursa olsun işinin uzmanı bir hekim tarafından işlemin yapılması her hasta için güven veren bir ortam oluşturur. Uzman bir ekip tarafından yapılan saç ekimlerinin %95 i başarı ile sonuçlanır.

 

 
Toplam blog
: 8
: 5251
Kayıt tarihi
: 21.09.13
 
 

İktisat Fakültesi mezunuyum ve sosyal güvenlik konularında danışmanlık hizmetleri vermekteyim. ..