Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '13

 
Kategori
Erkek Modası
 

Saç ekimi için ameliyat ortamı

Saç ekimi için ameliyat ortamı
 

Saç ekimi merkezleri açılmaya başladıkça bazı ruhsatsız işletmeler de aralar da çıkmaya başlamış tır. Bu gibi yerler de insan sağlığına önem verilmeyen ve sadece para için uygunsuz ortamlar da saç ekimini gerçeleştirilir.

Bu da kişinin saç ekimi sonrasın da mağdur eder. Saç ekimi yapılan ortama dikkat etme den steril olmayan malzemeler kullanıldığın da kişi enfeksiyon kapabilir ve çok ağrı sonuçlar ortaya çıkabilir. Saç ekimi operasyonu ameliyat ortamın da steril bir koşul da yapılmalı dır. Kullanılan malzemeler kişiye özel olmalıdır. Kesinlikle bu gibi hataların saç ekimin de atlanması veya göz den kaçması üzücü sonuçlar doğurur. Saç ekimini yapan uzman plastik cerrah olmalıdır. Bazı ruhsatsız dediğimiz merkezler de çalışan doktorların da bu iş ile ilgili olması gereken belgeleri yoktur. Bu durum da ciddi sorun oluşturur. Saç ekimi merkezlerinin ve ya saç ekimi yapılan hastanelerin acil müdahale servislerinin de bulunması gereklidir. Bu durum da sizin saç ekimi merkezi seçimi yaparken çok dikkatli olmanız ve saç ekimi merkezine görüşmeye gittiğiniz de mutlaka belgelerin bakılmasına dikkat edin yeterli olup olmadığına saç ekim merkezinin ameliyat ortamın da mı yaptığına dikkat edin.

Cerrahi bir işlem olmasından dolayı saç ekimi işlemleri kesinlikle ameliyat ortamın da olmalı ve anestezi uygulaması için bir anestezi doktorunun da bulunması gereklidir. Genel anestezi istenildiği zaman anestezi doktorunun ayrı olması gereklidir. Lokal anestezi uygulaması tercih edilir bu da ekstra anestezi uzmanı gerektirmez siz eğer genel anestezi olsun istiyor iseniz bu durum da anestezi doktoru orada olması gereklidir.

Ameliyat ortamın da uygulanması en gerekli olan bir kural dır. Saç ekimi estetik merkezlerin de buna çok dikkat etmelisiniz yeni kurulan veya eski olan saç ekim merkezlerin de bu detay atlana bilir bazı kişiler bunu önemsemeyebilirler. Ameliyat hane olması konusun da sizin çok dikkatli olmanız gereklidir.

Op Dr Ali Mezdeği

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..