Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Saç ekimi nedir ? İlerleyiş süreci ve teknikleri

Saç ekimi nedir ? İlerleyiş süreci ve teknikleri
 

Saç Ekimi


Erkeklerde daha fazla görülmesine rağmen kadınların da büyük bir bölümü kellik ve saç dökülmesi problemleri ile karşı karşıya kalmaktan şikayetçidir. Bu sorunlar çoğu durumda, yaş ve cinsiyet durumu önemli olmaksızın, ilerleyen yaş ile birlikte herkesin karşısına çıkabilecek can sıkıcı sorunlardandır.

Saç dökülmesine neden olabilecek durumların bazılarını şöyle sıralamak mümkün:

Saç dökülmesi ya da kelleşme durumuna olan genetik eğilimleri, Aşırı kilo alıp ve verme, Düzensiz ve sağlıksız beslenme,Bozuk uyku düzeni, Sigara tüketimi,Kadınların gebelik döneminde ve daha sonrasındaki emzirme sürecinde karşılaştıkları metabolik dönüşümler, Bazı ilaçların zorunlu olarak kullanılması yüzünden meydana gelen yan etkilerin varlığı, İlerleyen yaş, Çevre ve çalışma koşulları, Bilinçsizce tüketilen kozmetik vb şekillendiriciler.

Bütün bu saydığımız nedenler, kişilerin saçlarının dökülmesine şu ya da bu türden sebebiyet vermektedir. Aslına bakılırsa, birçok insan, bu saydığımız nedenlerin saç dökülmesine neden olduğunu bilmektedir. Sorun, bu sıkıntılar ile nasıl mücadele edilmesi gerektiği konusunda ortaya çıkmaktadır. Kesin çözüm söz konusu olduğu zaman, etrafınızdaki insanlardan çok farklı yöntemler işitirsiniz. İnsanların çoğu size, örneğin, bitkisel ürünler ve ilaçlar önerecektir. Ancak bu tedavi yöntemleri, doğal olarak, kulaktan dolma bir özellik taşırlar. Bu tedavi biçimlerinin, kişilerin dertlerine deva olup olmadığı oldukça tartışma götürür. Ayrıca, yine bu yöntemlerin güvenilir ve kalıcı bir nitelik taşıyıp taşımadığı da çok su götürür.

Teknik yeniliklerin çığ gibi büyüdüğü dünyamızda, yeni aygıtların piyasaya sürülmesi ile birlikte, saç dökülmesi ve kelleşme gibi problemler artık kişisel yazgı olarak görülmekten çıkmıştır. İnsanlar, en ince noktaları dikkate alarak, araştırma yapıp kendi sağlıkları için en değerli olduğunu düşündükleri saç ekim merkezlerinde taleplerine uygun koşulları bulmaktadır. Alanında uzmanlaşmış ve gönül rahatlığı içerisinde sağlığınızı teslim edebileceğiniz, steril koşullara sahip bir saç ekim merkezi ya da hastanede, Saç ekimi yaptırmanız artık oldukça kolaydır. Geldiği nokta göz önüne alındığı zaman, herhangi bir acı ya da sızının sizi bu süreçten geri döndürmeye yetmeyeceğini de eklemek gerekir. Çünkü saç ekim operasyonunda herhangi bir acının oluşması, lokal anestezik uygulamalar sayesinde, artık mümkün değildir.

Saç ekimi esas olan nokta, bireylerin hiç dökülmeyen saçlarının bulunduğu bölgelerden saç köklerinin alınmasını ve bunların saçların yoğunluk olarak fakir olan bölgelere ekilmesidir. Saç ekim işlemi, aslında, bir estetik operasyon niteliği taşımaktadır. Saçların alınmak istendiği bölge, uzmanlar tarafından, genel olarak “donör dominant” yani baskın verici bölge olarak isimlendirilmektedir. Bu bölge, tam olarak, kafanın yan ve arka kısımlarıdır. Bu bölgede bulunan saçlar, tek kelimeyle “dökülmez”. Bir başka deyişle, kafanın bu bölgesinde bulunan saçlar, bir ömür boyunca uzamaya devam etmektedir. Bu bölgede çıkan saçların dökülmemesinin temel nedeni, genetik bir durumdur. Genetik özellikler dolayısıyla, bu bölgede çıkan saçların dökülmeme özelliğine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Saç ekimi operasyonu için alınan bu saçlar, ekim yapılan bölgeye nakledildikten sonra da, aynı yapısal özellikleri korumaya devam ederler. Bir başka deyişle, ekildikleri bölge özelinde de bu saçlar dökülmeden yaşamaya devam ederler. Saç ekimi işlemleri, bu neden itibariyle, doğru eller tarafından yapıldığı takdirde, çok iyi ve kalıcı sonuçlar verecektir. Tekrardan dökülme olasılığı sonsuza kadar ortadan kalkacaktır. Bir saç ekimi işleminde, bilimsel olarak, başarının temel şartı, donör dominant bölgenin verimlilik seviyesi ile paralel olarak artmakta ve azalmaktadır.

Birden fazla teknik ile saç ekiminin yapıldığını belirtmek gerekir. Her geçen gün ise, yeni tekniklerin geliştirilmesi ve saç ekiminin kolaylaştırılması için adımlar atılmaktadır. Bir saç nakli girişiminin farklı türden başlıklar altında sınıflandırılması, saçların alındığı, saçların transfer edildiği ve bu saçların nasıl ekildiğine göre değişiklik göstermektedir. Saç dökülmesi vakıalarının ardında yatan en önemli sebeplerden birisi, aslında kişilerin kendilerine estetik yönden faydalı olduğunu düşündüğü, kozmetik ürünlerin kullanılmasıdır. Jöle, saç köpüğü, sprey vb. ürünler, uzun süre kullanıldıkları vakit, saç köklerine ciddi içerimleri olan zararlar vermektedir. Bu zarar yüzünden saç köklerinin yaşamasını sağlayan hücreler zaman içerisinde yok olmaya başlar. Saçların dökülmesinde etkili olan bir başka neden ise, uzun bir sürece yayılan dengesiz beslenme alışkanlığı olmaktadır. Eğer kişilerin, beslenme alışkanlıklarında bariz bir düzensizlik gözlemlenebiliyorsa, buna paralel olarak, fiziksel ilk olumsuzluk saçlar özelinde meydana gelecektir. Özellikle, yaz ayları gelince diyet yapan kadınları düşündüğümüz zaman, az miktarda kalsiyum ve kalori tüketimine bağlı olarak, saç dökülmesi vakıaları kendini belli edebilir. Proteinin saçlar için ne kadar büyük bir önem arz ettiğini söylemeye bile gerek yoktur. Saç ekim süreci başlamadan biraz önce ve süresince, kişilerin dengeli beslenmeleri ve sık sık protein içeren gıdalar tüketmeleri gerekmektedir. Bu destekleme saç ekim operasyonunu büyük ölçüde olumlu etkileyecektir. Bu saydığımız nedenlerden başka, saç dökülmesine neden olan en önemli durumlardan birisi de kötücül hastalıklardır.

Doç. Dr. Serdar Gökrem
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
www.ankarainternationalsacekimi.com

 
Toplam blog
: 2
: 272
Kayıt tarihi
: 29.11.15
 
 

Doçent Doktor Serdar GÖKREM  Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı ; 1972 yılında Tokat..