Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '20

 
Kategori
Sağlık
 

Saç Ekimi Nedir

Saç Ekimi Nedir

Saç ekimi Dünya’da ve Türkiye’de en sık yapılan operasyonlardan birisidir. Bir çok insan stres, mineral ve vitamin eksikliği veya genetik sorunlar nedeniyle saç dökülme problemi ile genç yaşlardan itibaren karşı karşıya kalabiliyorlar. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte günümüzde yapılan saç ekimi bir çok insanın kellik sorununun önüne geçmiştir. FUT ve FUE dediğimiz yöntem kullanılmaktadır. Kellik sorunu insanların öz güven eksikliği yaşamalarını, hayat kalitesinin düşmesi, olduğundan daha yaşlı göstermesi, özellikle günümüzde insanların fotoğraf çekilme ve güzel görünme istekleri saç ekimine daha fazla yönlendirmiştir. Saç ekimi saçlı bölgeden alınan saç köklerinin saçsız bölgeye ekilerek jellik şikayeti olan kişilerin sorunlarının kalıcı olarak çözülmesidir.

Saç ekimi öncesinde muayene bulguları çok önemlidir. Muayene sonrası hastanın kellik bölgeleri, alınacak saçlı bölge, ekilecek bölge ve ekilecek bölgenin saç kök adetidir. Bu esnada hastanın saç kökleri de kontrol edilmelidir çünkü saç kökleri incelerek zayıflar ve dökülür. Saç kökleri zayıf olan hastalara saç ekimi uygulanır ise saç ekimi sonrası saçın istenildiği seviyede olması mümkündür. Bu yüzden saç ekimi öncesinde saç köklerini Hekiminizin verdiği ilaçlar ile güçlendirmeniz gerekmektedir.

Saç ekimi için kullanılan teknik son derece önemlidir. Tekniğe bağlı olarak daha kolay iyileşme süreci, ekilen saçların daha gür görünmesi, daha fazla saç ekimi ekiminin yapılabilmesi gibi önemli detayları bilmenizi sağlayacaktır.

FUT Tekniği

FUT yöntemi dediğimiz teknik ile gerçekleşmekteydi. Bu yöntemde ense bölgesindeki saçlı deri kesilerek alınan saç dokusu küçük parçalara ayrıldıktan sonra kel olan alana nakil edilirdi. Bu teknik ile iyileşme süreci daha uzun ve ağrılı olabilmekteydi ve ense bölgesinde saçlı bölgenin alındığı yer belli olmaktaydı ve hastaların bir çoğu bu durumdan tam olarak istedikleri sonucu alamamaktaydı.

FUE Tekniği

FUE yöntemini günümüzde daha fazla kullanıldığını söylemek mümkündür. FUE dediğimiz yöntemde ise yine ense bölgesindeki saçlı deriden kıl folikülleri tek tek motor yardımı ile alınarak kel olan bölgelere mikro – greftleme tekniği ile nakil edilmektedir. Bu şekilde çok başarılı sonuçlar elde edilmekte olup sağlıklı ve gür görünümlü saçlar elde edilmektedir.

Saç Ekimi Tarihçesi

Saç ekimi sorunu 1950 yıllarda daha fazla kişiyinin şiyet ettiği bir sorun haline gelmesi sebebi ile çözüm bulunmaya başlanmıştır. 1990 yıllarında FUT tekniğin bulunması üzerine saç ekimi talebi çok daha fazla artmıştır. Saç ekimi talepleri arttıkça yeni teknikler peşinden bulunmaya başlanmıştır. FUE tekniği 2002 yıllarından itibaren tüm dünya ya yayılmıştır. FUE tekniğinin avantajları nedeniyle Dünya’da ve Türkiye’de en çok kullanılan teknik FUE tekniği olmuştur.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/sac-ekimi/

https://www.tasklinik.com/sac-ekimi/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..