Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Saç ekiminde başarıyı etkileyen faktörler

Saç ekiminde başarıyı etkileyen faktörler
 

Bilindiği gibi saç ekimi operasyonlarında başarı bu işin amacı. Hem hasta hem de doktorlar açısından başarılı bir saç ekimi ameliyatı her iki tarafı da mutlu eder. Peki saç ekimi operasyonlarında başarıyı hangi kurallar etkiler ?

İlk başta başarılı bir saç ekimi için uygun teknik seçilmelidir. Bu teknik seçimi ile birlikte alınan saç köklerinin hem doktor hem de hasta tarafından ne kadar korunduğu öne çıkar. Bu ne demek ? Saç ekiminde kesinlikle saçlar transfer edilmez. Saç telinin dibinde bulunan saç kökleri transfer edilir. Bu transfer esnasında saç kökleri ne kadar zedelenmezse ameliyat için o kadar iyidir. Çok iyi korunmalı ve hassasiyet gösterilmesi şart.

Bundan sonra yani ekim işleminde ise, doğru yöne ekim önemli. Doğru yöne bakan ve hastanın normal saç düzenine göre yapılan bir ekimin ameliyat sonrası faydası çok olur. Ekibin kaliteli olması, özel hastanenin steril ve enfeksiyon riski taşımaması, ve buna benzer ek kriterler saç ekiminde başarıyı destekleyen kriterlerdir.

Bunların dışında hastanın da başarıyı etkilediği durumlar ve yapması gerekenler var. Bunlar bizim saç kökleri üzerinde gösterdiğimiz hassasiyeti hastalarında göstermesi gibi… Örneğin hasta gece yatarken dikkat etmesi gerekir. Saçının üstüne yatarak, ekilen saç köklerini bozmaması gibi. Sadece gece yatarken değil normal sosyal hayatta da saçlar dökülene kadar hasta saç köklerini fiziksel etkilerden uzak tutması gerekir.

Sonuç olarak saç ekiminde başarıyı etkileyen faktörler bunlardır. Bu titizliğe hasta da doktor ve ekibi de dikkat ederse en kaliteli saç ekimi operasyonu yapılmış olur. Saç ekimi başarı oranını da bu kurallara uyan ekipler ve doktorlar belirler.

Op Dr Ali Mezdeği

Tel   :  0212 241 3 241

web : http://www.sacekimmerkezi.com/

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..