Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Saç Ekiminde Devrim : Saç Aşısı

Saç Ekiminde Devrim : Saç Aşısı
 

"Akıllı adam aklını kullanır, daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanır" Bernard Shaw

Çok sevdiğim bir sözdür. Hepimiz birşeyleri daha iyi yapmak için çabalıyoruz.Bunu yaparken de sürekli araştırıyoruz. Çok şanlıyız artık her bilgiye kolayca ulaşıyoruz. Biz de saç tedavileri için 15 yıldır sürekli araştırıyoruz. Aklımızı maksimumda kullanmaya çalışıyoruz ama yetmiyor bu konuda bizden önde olanların akıllarından da faydalanmak istiyoruz.İşte bu kişilerde biri de bizim için Dr.GaryHitzig oldu.

Dr.Hitzig ,1999'da bir Harward profesörünün bulduğu ve yara yanık ve organ kopmalarında kullandığı özel formülü saç tedavilerinde uygulamaya karar veriyor ve çok başarılı oluyor. Tedavi bir anda Amerikanın en başarılı saç tedavilerinin ilk sırasına yerleşiyor.Amerikalı doktorlar artık hem sadece tedavide hem de saç ekiminde bu özel formülü kullanıyor ve buna saç aşısı diyor. Çok başarılı sonuçlar alıyorlar.Amerikanın en önemli onay mekanizması FDA 'in 510 k sertifikasıyla onaylı olduğu için güvenliği ve etkinliği de kanıtlı.

Tabi bu tedavi bizim de ilgimizi çekiyor ve 1.5 senelik bir uğraş sonunda ülkemize getirmeyi grubumuz olarak başarıyoruz.

Peki neden bu kadar kıymetli bir tedavi? Ekstraselülermatriksin özel formunu içeren bu formül inaktif kök hücreleri aktive ederek yeniden sağlam doku üretmeyi sağlıyor bunu da etrafındaki sağlam dokuyu modelleyerek yapıyor.Yani bu bir otosaç klonlama.

 Yeterli görülürse sadece saç tedavisi olarak ya da ekim sırasında aşılı saç ekimi olarak kullanılıyor.Saç ekimde kullanmak için çok sebebimiz var:

Bazı hastalarımızundonör bölgesinde miktar olarak saç olduğunu fakat çok ince telli bazen de tüysü saçlar olduğunu görülebiliyoruz.Ekim öncesi yapılacak saç aşısı ile bu ince teller kalınlaştırılarak saç ekimi için hazır hale getirilebiliyor

Yine saç hastalığı varsa aşı ile onu iyleştirip ekilebilir hale getirmek için kullanıyoruz

Operasyon esnasında donör bölgede oluşan yara ve hasarı izsiz ve çok daha kolay sürede iyileştirmek için yine bu aşıdan faydalanıyoruz

Donör bölgede yeniden saç folikülü dolayısıyla yeniden saç telleri oluşumunu sağlamak için kullanıyoruz

Saç alısı ekilen saçın başarısını ve kalitesini arttırmaya son derece yardımcı oluyor

Yine greft sayısı açık alanı kapamaya yetmeyecek ekim vakalarında da aşılı saç ekimi ile ekim sonucu daha başarılı hale geliyor.

Aşılı Saç Ekimi, ekim esnasında donör bölgede oluşacak yaraları minimize ederek hızlı ve izsiz iyileşmesine yardımcı oluyor.

Toplanan saç foliküllerinin açık alana transferine kadar geçen sürede aşının içindeki ekstraselülermatriks sayesinde kök hücrelerin aktive olup canlı kalmasına yardımcı oluyor. Böylece daha fazla canlı saç kökü ekilmiş oluyor. Bu da ekilen saçların canlı kalarak tutma ihtimali daha fazla artırabiliyor.

Normalde donör bölgeden alınan foliküllerin yerine saç çıkması beklenmiyor. Ancak yapılan saç aşısı ile donör bölgede önemli bir oranda yeniden folikül oluşma ve saç çıkma ihtimali artıyor ki yaptığımız aşılı ekimlerde bunu gözlemliyoruz.

Saç aşısı gerçekten devrim yaratan bir saç tedavisi olacak gibi görünüyor, aynı zamanda saç klonlamanın da önemli bir adımı..

Dr. Servet Terziler

ESTEWORLD Plastik Cerrahi Sağlık Grubu - Medikal Direktörü

www.esteworld.com.tr

servet.terziler@esteworld.com.tr

https://www.facebook.com/esteworld

https://twitter.com/esteworld

https://instagram.com/esteworldsaglikgrubu/

 

 

 

 
Toplam blog
: 51
: 582
Kayıt tarihi
: 10.12.14
 
 

1968 yılında İstanbul'da doğdum. Lise eğitimini Kabataş Erkek Lisesi'nde aldım. 1985 yılında İsta..