Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '13

 
Kategori
Erkek Modası
 

Saç ekiminde mikromotor

Saç ekiminde mikromotor
 

Saç Ekimi işlemi, estetik ve plastik cerrahi doktorları tarafında profesyonel ekipler ile yapılır. Saç nakli işleminde kafa bölgesine hiçbir tıbbi malzeme takılmaz ve yerleştirilmez. Tamamen hastanın kendi saçlarından nakledilir.

Saç ekimi genel olarak ense bölgesinde olan saç köklerinin kafada eksik olan kısma transferidir. Ense bölgesinden saç köklerinin toplanmasının en büyük nedeni, ense bölgesinde ki saç köklerinin dökülmeye karşı en dayanıklı saç kökleri olmasından ötürüdür. Saç nakli işleminde ense bölgesinden saç kökleri teker teker mikro motor yardımı ile alınır. Bu işlem esnasında lokal olarak anestezi uygulanır. Saç nakli işlemi esnasında hasta hiçbir açı hissi duymaz. 

Saç nakli işlemi estetik doktoru ile beraber bir sağlık personeli ile birlikte gerçekleştirilir. Saç ekimi esnasında bir kişi saç köklerini ense bölgesinde çıkartır. Bir kişi ise saçları uzunluklarına ve yönlerine göre ayırır. Bu ayırma işlemi çok önemlidir. Gruplanan saçlar boylarına göre ve yönlerine göre ekilir ki, ilerde çıkan saçların yönü hep aynı yönde ve birbirinden farklı aheng oluşturmaması içindir. 

Saç ekimi işlemi hastane ortamında yapılır. Saç ekimi öncesinde hastaya belirli kan testleri yapılır. Halen tedavi gördüğü bir hastalığı var ise, doktoru tarafından saç ekimi işlemi için onayın alınmış olması gerekir. Saç ekimi hastanın sağlık durumuna göre yapılır veya yapılmaz. Saç ekiminde en büyük risk kan değerlerinde olan sorunun kanma zamanı gibi dengesizliklerin ekim esnasında hastaya vereceği zarardır ve bu zarar verici durum oluşma ihtimali iyice araştırılmadan saç ekme işlemi yapılmaz.

Saç ekimi sonrasında saçlar 1 ay içerisinde dökülür. Bu zaman hastadan hastaya artı eksi 1 hafta olarak değişebilir. Bu süre sonrasında saçlar tekrar çıkmaya başlar ve bir daha bu saçlar kolay kolay dökülmez. Ekilen saçlar için tekrardan bir saç ekimi ameliyatı olmak gerekmez. 

Saç ekiminde başarı oranı ise yüzde 95 ve üstüdür. Genelde ekilen saçlar bu oranda ziyan olmaz. Bu oran kafa derisinde bir yanık veya ekim yapılacak olan bölgede saç kökünün yaşamasına engel bir durum oluşmamış hastalar içindir. Saç ekimi genelde başarılı geçer. Burada dikkat edilmesi gereken en büyük unsur ameliyatın bir estetik ve plastik cerrahi uzmanı tarafından gerçekleştirilmiş olmasıdır. Doktor olmadan yapılan ekimleri dikkate almamanızı tavsiye eder sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

Op Dr Ali Mezdeği

http://esteportsacekimi.com

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..