Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '13

 
Kategori
Erkek Modası
 

Saç ekiminde tecrübe ne kadar önemli?

Saç ekiminde tecrübe ne kadar önemli?
 

Saç ekiminde herkes en kaliteli sonuçları almak ister. Fakat saç ekimini kimin daha iyi ve hangi merkezden en iyi sonucu alacağını muammadır.

Saç ekiminde en başarılı sonuç veren merkezler bu işte pratik kazanmış kişilerdir. Yani saç ekiminde aranacak en önemli kriter tecrübedir. Tecrübeli bir hekim ne kadar saç toplanarak ne kadar kel alan kapatılabileceğinden saçın yönüne kadar birçok avantajı önceden hesaplayabilir. Kişiden kişiye değişen durumları daha önceden karşılaşılan durumlar ile kıyaslayarak ne yaprak ne elde edebileceğini rahatlıkla hesaplayabilir.

Saç ekiminde değil birçok ameliyatta doktor tecrübesi çok önemli. Bu işte de yıllarını vermiş ve devamlı saç eken bir doktor size daha fazla fayda sağlayacağını düşünüyorum. Bu arada sadece doktorun tecrübesi değil, bu işlemi yaparken ekibin yanında bulunan yardımcı sağlık personelininde tecrübesi çok önemli. Saç ekiminde her işi doktor tek başına yapamaz. Saç köklerinin toplanması ve bunların ayrıştırılması aşamasında ekip rol üslenir. Yönlerine göre ayrılması da gene ekibin işidir.

Toplanan saç kökleri için kafada ki kel alanda açılacak olan saç kökü kanalları da ekipten sağlık personeli tarafından yapılabilir. Bunların açılması anestezi kullanımı ve ekim işleminde ki doğallık tamamen ekibin tecrübesi ve ekibi yöneten doktorun tecrübesi ile en iyi sonuç verebilir.

Her konuda olduğu gibi saç ekimi konusunda da tecrübe ve pratiklik her zaman sonucu etkiler. Bunları iyi hesaplayıp düzenli bu işi yapar estetik cerrahlara merkezlere kendinizi emanet etmeniz daha iyi olabilir. Dünya da birçok ülkede saç ekimi yapılıyor. Bunlardan en iyisini bulmak istemek en tecrübeli olanı bulmak ile aynı şey olduğunu düşünüyorum.

Op Dr Ali Mezdeği

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..