Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Saç Kuruluğunun Sebepleri

Saç kuruluğu neyin habercisidir? Saçların kuru olması, mat olması, sürekli kırılması ya da dökülmesinin sebebi var. Sebepleri ortadan kaldırmak sonuçları düzeltmek için gereklidir.

Şimdi saç ile ilgili sorunları tek tek ele alıp nasıl çözümler üretebilir bakalım.

Saçlarım çok kuru, sürekli elektrikleniyor.

Saçların kuru olmasının yanlış ya da eksik vitamin, beslenme ile ilgili olduğunu biliyor muydunuz? Ya da hormonal değişikliklerin saça etkilerini?

Kuru saç problemi yaşayanların sağlıklı yağ tüketimini arttırmaları gereklidir. Buna ek olarak omega 3 ve omega 6 içeren besinler de önemlidir. Nedir bunlar peki;

Omega 3 et, balık ve bazı bitkilerde bulunmaktadır. Ama en çok uskumru, sardalya gibi balıklarda mevcuttur. Sebze olarak semizotu, ıspanak, lahana, chia tohumu ve cevizde de bol miktarda mevcuttur.

Omega 6 daha çok bitkisel yağlarda bulunur. Mesela badem, ceviz, kaju, yulaf bol miktarda içermektedir.

Bu arada C vitamini doğal bir nemlendiricidir. Yani saçın ve cildin suya doymasını sağlar. Turunçgilleri beslenmenize ekleyerek hem nem sağlamış olursunuz hem de iyi bir antioksidan kullanmış olursunuz.

A vitamini eksikliği saçların keratin yapısının bozulmasına neden olur. Saçın uzaması ve yenilenmesi için A vitaminine ihtiyaç vardır.

Hormonal problemler ve değişiklikler saç üzerinde oldukça etkilidir. Tiroid, menopoz, yanlış ilaç kullanımı.

Aşırı kahve, çay, şeker ve alkol tüketimi. Bu tüketimler vücutta B vitamininin emilimini güçleştirir. Bir B vitamini türü olan Biotin eksikliği; kurumaya, saçlarda erken beyazlamaya ve dökülmeye sebep olur.

Sıra geldi fiziksel sebeplere. Saçların kuru olmasına ve sürekli elektriklenmesine neler sebep olur?

Aşırı yıkama

Aşırı sıcak

Yanlış ürün kullanımı.

Saçların SLS, paraben ve alkol bulundurmayan şampuanlarla yıkanması önemlidir. Böylece saçın keratin yapısı ve saç derisi hasar görmez. Ayrıca saça şampuan uygularken fındık büyüklüğünde bir miktarı ensede köpürterek yıkayın. Bol su ile durulayıp arındığından emin olun ve haftada en fazla 3 kere saçlarınızı yıkayın.

Sıcak uygulamalar örneğin fön, maşa ve düzleştiriciler saçın yapısında kırılmalara neden olur ve nemini kaybetmesine sebep olur. Buna sebep vermemek için ılık uygulamalar daha doğrudur.

Yanlış ürün seçimi ya da yanlış boya seçimi. Hem saç derisini hem de saç yapısında keratini bozar. Bu yüzden de saç kuru, kırılır ve dökülmeye başlar. Organik ya da sertifikalı bitkisel ürünler tercih edebilirsiniz.

 

 

 
Toplam blog
: 16
: 743
Kayıt tarihi
: 19.03.14
 
 

Biyolog-Kozmetolog Hacettepe üniversitesinde Biyoloji bölümünü bitirdikten sonra kozmetoloji alan..