Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '14

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Saç sağlımız için doğal yöntemler

Saç sağlımız için doğal yöntemler
 

Sizce sağlıklı saçlara sahip olmanın anahtarı piyasada yüksek ücretlere satılan saç bakım kremleri midir? Sağlıklı saçlara kavuşmanın sırrı aslında sağlıklı bir beslenme biçimini uygulamaktan geçmektedir.

Saçlarımızın ihtiyaç duyduğu besleyici vitamin ve minerallerin alınması en önemli etkenlerdendir. Saçlar uzamak için çeşitli proteinlere ihtiyaç duyar. Eğer vücudunuzda yeteri kadar protein deposu yoksa doğal olarak problem oluşmaya başlar. Saçlarınızın ihtiyaç duyduğu bu proteini sebzeler, tahıllar, et ve hayvansal kaynaklı diğer besinleri tercih ederek kazanabilirsiniz. Sığır eti, balık, midye bu ihtiyacı hızlı bir şekilde karşılayacaktır.

Saç dökülmesini ortadan kaldırmanıza yardımcı olacak besinler ;

Erik kurusu tüketerek ciddi bir demir kaynağı elde etmiş olursunuz. Saçlarınızın kalitesinin arttığını bir süre tükettikten sonra görmemeniz imkansız. Saçların incelmesini, kuru kalmasını ve hatta dökülmesini büyük ölçüde engellemektedir.

Esmer pirinç çok ciddi ölçüde B vitamini içerdiğinden sağlıklı saçlara kavuşmakta izleyebileceğiniz diğer bir yöntemdir. Ayrıca içerdiği lifler sayesinde de saçlarınıza büyük ölçüde katkı sağlamış olursunuz.

Bezelye size E vitamini, demir ve bakır sağlamaktadır. Bunlar sağlıklı saçların ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerdir. İyi bir tercih olabilir.

Karides balığı zengin B12 vitaminlerini içerdiğinden saçın ihtiyaç duyduğu B vitaminini fazlasıyla karşılayarak ayrıca içerdiği yüksek miktarda protein sayesinde hem de protein ihtiyacını giderecektir. Saç dökülmesini yüksek oranda engelleyen besinlerin başında gelir. Barbunya  da zengin bir demir kaynağıdır. Bu sayede güzel bir ikili oluşturabilirsiniz.

Ceviz omega6 yağ asitleri haricinde demir, çinko ve B1, B6, B9 vitaminleri sayesinde sağlıklı saçlara kavuşma hayalinize sizi yaklaştırır.

Kabak çekirdeği saçın protein ihtiyacını fazlasıyla karşılayan diğer bir besin türüdür. Cevizin içerdiği demir ve çinkoyu kabak çekirdeği de içerir. Alternatif besin olarak değerlendirilebilir.

Sağlıklı Saçlar için Vitaminlerin Önemi

Saçların sağlıklı uzaması için E, B, ve D vitaminlerini büyük ölçüde tüketmelisiniz. Bu vitaminleri içeren zengin besinleri tercih etmeniz saçlarınız açısından çok daha faydalı olacaktır.

B6 vitamini yoğun olarak içeren Ispanak, ton balığı, zeytinyağı, ciğer, somon balığı örnek verilebilir.

E vitamini kafa derimizdeki kan dolaşımını hızlandırarak saçların hızlı uzamasını sağlar. Ayrıca saçı yaşlandırmanın da bir nevi önüne geçmektedir. E vitamini içeren besinler ıspanak, yer fıstığı, yumurta, bitkisel yağlar, çekirdek, süt, tam tahıllı besinler örnek verilebilir. Saçlarınız için hayati derecede önem sahibi D vitamini sadece güneşten alınabilmektedir fakat cilt uzmanları çok fazla güneşte kalmayı önermiyorlar. Bu sebeple D vitaminini karşılamak için gerekli dozunuzu kendiniz ayarlamalısınız.

Yapılan diyetlerin saç için negatif önem taşıdığını hepimiz biliyoruz. Sebebi ise bu saydığımız besinlerin yeterince alınamamasıdır. Kilo vermek için sıkı diyete başlayan bayanlar kilo verebiliyorlar fakat diğer yönden saç sağlıkları tehlikeye girmektedir. Sağlıklı beslenme döngüsüne kendinizi alıştırıncaya kadar saçlarınızdaki olumsuz seyir devam eder. Beslenme düzeninizi ayarladığınızda tekrar sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz fakat bu uzun bir süreç alabilir.

 

Kaynak: http://www.sacdokulmesi1.com/

  

 
Toplam blog
: 14
: 1611
Kayıt tarihi
: 14.04.12
 
 

2005 yılından beri blog yazarlığı yapmaktayım. Gelişen internet teknolojilerine ayak uydurmak git..