Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '15

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

SAÇINIZ da ACIKIR!

SAÇINIZ da ACIKIR!
 

Dış görünüşte saçlar adeta güzelliğin tamamlayıcıdır. Fransız kadınları için de doğal ve parlak saçlar hep önemli olmuştur. Saçlarınız hep sağlıklı ve parlak görünmelidir. Bunu hep dışardan kullandığımız kozmetik ürünlerle sağlamak pek mümkün değil. Ek olarak ve de en önemli nokta olarak içerden beslenme ile desteklemek bizi kalıcı ve kesin sonuca ulaştırır.

Güçlü saçlar için evvela en önemli nokta iyi bir kan dolaşımıdır. Buna düzenli fiziksel aktivite, antioksidan sebze ve meyve, bitkisel yağ ve balık tüketerek destek olabiliriz.

Diğer bir nokta da demirli besinlerden zengin beslenmek...Demir çok popülerdir bu konuda, birisinin saçı çok dökülmeye başladıysa etraftan bilmiş birileri çıkar muhakkak aa demir depolarına baktır o zaman diye...Bu sorunu da yaşamak istemiyorsak alın size demir kaynakları; kırmızı et, yumurta, kurubaklagil, yeşil yapraklı sebzeler, pekmez, kuruyemişler...,

Özellikle saç bakımına yönelik şampuanlarda gördüğümüz Biotin desteğini besinlerle de almamız mümkündür. Somon, mantar, patates, süt ve ürünleri zengin kaynaklarıdır. Bunlar kollojen yapımına destek olarak saç parlaklığını arttırırlar.

Yine bu bakım ürünlerinde gördüğümüz Çinko da bu konuda önemlidir. Balık ve deniz ürünleri, ceviz- badem gibi faydalı kuruyemişler tam tahıllı ekmek, kurubaklagil çinko içeren besinlerdendir.

Rengarenk sebze ve meyveler, taze mis kokulu baharatlar, bitter çikolata bol antioksidan sağlar. Bu antioksidanlar vücudumuza zararlı olacak yapılara karşı bizim için savaşır ve kan dolaşımına destek olur.

 

Diyetisyen Buket YAVUZ

https://twitter.com/DytBuket

http://instagram.com/buketdiyety/

 
Toplam blog
: 51
: 515
Kayıt tarihi
: 21.11.13
 
 

Sağlık alanında insanlara yardımcı olma isteğiyle başladığı okul dönemini sağlığın bir dalı olan ..