Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Saçlar İçin Kök Hücre Serum Terapisi

Kadınlar için sağlıklı görünüme sahip, canlı ve parlak saçlarının olması en önemli öncelikler arasındadır. Saç dökülmesi ise hem kadın hem de erkeklerin hayatını negatif etkileyen bir durumdur. Döngüsünü tamamlayan saç telleri dökülürler. Bu adet günlük 50-100 arasında ise normal diyebiliriz.
 
Öncelikle dökülmenin sebeplerini doğru tespit etmek gerekir. Böylelikle doğru tanı ve tedaviyi uygulayabiliriz. Kadınlarda saç dökülmesi genetik, stres, mevsimsel, yorgunluk gibi farklı nedenlerden kaynaklanıyor olabilir. Uygunsuz saç ürünü kullanımı da saçların hasar görmesine ve dökülmesine yol açabilir. Erkek tipi saç dökülmesi olarak adlandırdığımız saç dökülmesi tipi kadınlarda da yaygın şekilde gözlemlenmektedir. Genetik kökenli olan bu dökülme tipi saç telinin incelmesi ve belirli bölgelerde azalması ile karakterizedir ve kelliğe gidebilir.
 
Saç da aynı cilt gibi ihtiyaca ve beklentiye göre tedavi edilmeli. Saç ile ilgili prp, saç mezoterapisi, grp, saç aşısı, saç dolgusu, güçlendirilmiş kök hücre terapisi, saç pigmentasyonu, saç kök hücre tedavisi, saç ekimi yapıyoruz. Bu tedavilerin ve uygulamaların hepsi farklı problemler için yapılır. Burada kişinin talebi önemlidir; bir an önce sosyal hayata dönmeyi istemesi, mevcut saçlarını korumayı istemesi, dökülmeyi durdurmak, saçların kalitesini artırmak, saçları sıklaştırmak ve kalınlaştırmak ve saçların sayısının artmasını sağlamak şeklindeki beklentilere göre tedavi protokolünü oluşturmak çok önemlidir.
 
Saçlar için son zamanlarda güçlendirilmiş kök hücre serum terapisini tercih ediliyor
Uygulama, kök hücre yöntemi ile elde edilen biyolojik büyüme faktörlerinin, saçlı deriye uygulanması işlemidir. Formülündeki yüksek miktardaki büyüme faktörü ile saç gelişimini hızlandırıcı etkiler sunar. İçeriğindeki kök hücreler için tasarlanmış ekstre, insan hücreleri ile %100 uyumludur ve saç gelişimini uyarır. Saç derisini, saç folikülünü besleyerek saç kaybını engeller ve saçların hacmini arttırır. Özellikle AndrogenetikAlopesi ve TelogenEffluvium hastaları için özelleştirilmiş bir tedavidir. Uygulamanın temel amacı; saç foliküllerini hızla güçlendirmek, yeni saç oluşum döngüsünü desteklemek, foliküllerin beslenmesini sağlamak ve saç hücrelerine canlılık kazandırmaktır. Mevcut saçların kalınlaşması, güçlenmesi yaygın sonuçlarındandır.Ağrısız olması, kanama, morluk, şişlik oluşmaması ve istirahat gerektirmemesi sebepleri ile sıklıkla tercih edilmektedir.Uygulama sonrası kişi günlük yaşantısına hemen dönebilir. Seans sayısı kişiye özel olarak hekim değerlendirmesi sonucu belirlenmektedir. Uygulama sıklığı haftada bir şeklindedir. Biz bu protokole REST protokolü diyoruz.
 
Rest protokolü, güçlendirilmiş kök hücre terapisi ile saç kayıplarının önlenmesi ve geri kazanılması amacıyla uygulanan bir tedavidir. Rest protokolünde insan yağ dokusu kaynaklı mezenkimal kök hücre ekstratı, büyüme faktörleri ve spesifikbiyomimetikpeptidler  kullanılmaktadır. Saç Kök Hücre Serumlu Rest protokolünün temel amacı; saç  foliküllerini  hızla güçlendirmek, yeni saç oluşum döngüsünü desteklemek,  foliküllerin beslenmesini sağlamak ve  saç hücrelerine canlılık kazandırmaktır. Dolayısıyla saç dökülmesine karşı güçlü  bir tedavi sunabiliyoruz.
 
 
 
Toplam blog
: 77
: 145
Kayıt tarihi
: 28.11.14
 
 

Estetik Cerrahi dünyasının sayılı kadın cerrahlarından Op.Dr.Eser Aydoğdu  Samsun doğumlu… Erciye..