Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Saçları hızlı uzatmanın yolları nelerdir?

Saçları hızlı uzatmanın yolları nelerdir?
 

saç uzatmanın yolları


Kadınların sıkıntılı zamanlarında farklılık istedikleri ilk durum saçlardır. Bunu da bazen kısaltarak bazen de farklı bir renge boyatarak yaparlar. Bir kadının saçları renk, biçim ve uzunluğu açısından çok büyük öneme sahiptir. Saçlara bakım yapmak veya bir değişikliğe gitmek için depresyona girmeye de gerek yoktur. Özellikle saç bakım konusunu zaten es geçmemek gerekir. Saçlara şekil verirken bazen kısa bazen uzun model tercih edildiğini söylemiştik. Bugün sizlere uzun saçlı modellerden hoşlanan ancak bunun için saçların hızlı ve sağlıklı uzamasını isteyen bayanlar için hızlı saç uzatmanın yollarından bahsedeceğiz.

Evinizde kendi malzemelerinizle rahatlıkla hazırlayabileceğiniz doğal ve basit yöntemler ile saçlarınızın daha da hızlı aynı zamanda daha sağlıklı uzamasını sağlayabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli olacaktır.

Saç bakımının olmazsa olmazlarından olan yağlar hepimizin bildiği bir konu. Bu yöntemin içeriği ise lavanta, biberiye ve jojoba yağlrından 3’er damla sedir ağacı yağı ve kekik yağından ise 2’şer damla kadar bir karışım oluşturun ve bu karışımı hafifçe ısıtın. Akabinde hazır olan karışımı ise saç köklerinize yani saç derinize yavaş yavaş yedirin.

Saçları hızlı uzatmanın yolları konusunda çok basit ama etkili bir yöntem daha var. Bu yöntemin içeriği ise günde yaklaşık 2 litre su tüketmeniz. Bu teknik size basit gelebilir ancak içtiğiniz bu miktarda su saçın da nemli halde kalabilmesini sağlarken kırılmasına da engel olmak suretiyle daha hızlı uzamasına yardımcı olacaktır.

Su içmenin dışında beslenme de saç uzatmanın etkin yöntemleri arasındadır. Kaliteli ve hızlı bir uzama için bol miktarda protein tüketmeniz gerekir. Aşırı yağlı sağlıksız fast food ürünleri yerine protein ağırlıklı tavuk, balık, kırmızı et, sebze ve meyve de bolca tüketmeniz gereken besinlerdendir. Bunların dışında A, B ve C vitaminleri de saçların uzamasına yardımcı olur.

Saçların uzamasını ve parlaklaşmasını sağlayan soğan kürünü ise şu şekilde yapabilirsiniz. İlk olarak soğanın suyunu haşlayın ve soğuduktan sonra o suyu saçlarınıza iyice yedirin. Saçlarınızı hemen durulamayın bir süre o şekilde kalması gerekmekte. Kokusundan rahatsız olunuyorsa bu yöntemi evde olacağınız bir gün yapmanız daha uygun olacaktır.

Her gün saç yıkamak saçın yıpranmasına sebep olur. Saçınızdaki nemin dengesini koruyabilmek adına 2 günde bir saçlarınızı yıkamanız daha sağlıklı olacaktır.

Yazının kaynağı için: http://guzelliksirlarim.org/hizli-sac-uzatmanin-yollari-nelerdir/

 
Toplam blog
: 37
: 13696
Kayıt tarihi
: 18.11.13
 
 

Vücut geliştirme ve fitness ile ilgili ve bu konuda çeşitli paylaşımlar yapmayı seven bir spor aş..