Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '18

 
Kategori
Kadın Modası
 

Saçlarımız, Göstergemiz

Saçlarımız, Göstergemiz
 

Saçlarımız, gün içerisinde nasıl görüneceğimiz konusunda bizi rahatlatan tek rolümüzüdür. Öncelikle onların nasıl göründüğüne dikkat etmek gerekli tabii ki. Bakımları, renkleri, canlılıkları ve şekilleri bizi iyi gösterecektir. Öncelikle bakımlarından başlamak gerekiyor.

Saç Bakımları Hakkında Küçük Tüyolar

İnce telli ve düz saçlara sahipseniz mutlaka bakım yapmanız gerekiyor. Çünkü kalın telli ve gür saçlara oranla daha sağlıksız oldukları bilinen bir gerçek. Onarı kaybetmemek adına ilk tercihiniz her zaman zeytinyağı olmalıdır. Doğal olan bir zeytinyağını ayda bir kez saç diplerinize baskı yapmadan uygularsanız hem canlı görünmelerini sağlarsınız hem de güçlenmelerini. Gür saçların ilk bakımı da her gün mutlaka taramakla başlar. Saç tellerinin birbirine karışması daha çabuk kırılmalarına neden olur. Saç bakım kremi kullanmadan doğal şampuan kullanarak yıkarsanız ve sonrasında mutlaka tararsanız onları kırılmaktan kurtarabilirseniz. Her gün saçlarınızı yıkamaktan vazgeçin. Çünkü saçlarınızın kendilerinin ürettikleri yağa da ihtiyaçları var. İki günde bir yıkanması beslenmesi açısından iyi olacaktır. Sıkı toplamaktan ve onları kapalı tutmaktan uzak durun, hava almaları sağlıklı olmalarını sağlayacaktır.

Koyu Renk Saç Seçimleri

Eğer beyaz tenli iseniz ya da esmerseniz kullanacağız tek renk koyu renk saç olmalıdır. Renkli gözlülerin de tercih etmesi gereken seçenek koyu renktir. Genel de koyu renk kullanma daha sonra rengin değiştirmemiz de bizi zorlayacak gibi dursa da siyah dışında bütün koyu renklerin değişimleri açık renklerin ki kadar kolaydır. Siyah saç rengini ise mutlaka kaşlarınızın rengine uyum sağlayacağınızı düşünüyorsanız kullanmalısınız. Çünkü kaşlarınızı boyamak zorunda kalırsanız işler içinden çıkılmaz bir hal alacaktır. Bu nedenle eğer doğal saç renginiz siyaha yakınsa ve saç renginizi değiştirmek istiyorsanız koyu kahve ya da siyah tercih etmeniz de bir sakınca olmayacaktır. Öncelikle size uyum sağlayıp sağlamayacağını görmek için peruk ile deneme yapabilirsiniz.

Modern Saç Model Seçimleri

Artık klasik topuzlardan, düz fönlerden ve garip dalgalı maşalardan uzak durmanın zamanı geldi. Artık sizi daha taze gösterecek seçimler yapmalısınız. En zor saç modeli olarak bilinen topuz için bile seçenekler fazlasıyla arttı. Artık tepeden yapılan topuzlar yerine enseden başlayan ve dağınık görünümlü vintage modelleri tercih etmelisiniz. Derin maşa dalgalarından vazgeçip daha hafif ve doğal görünümlü modelleri seçebilirsiniz. Günlük olarak kullandığımız fönleri bir yana bırakın ve yataktan kalktıktan sonra saçınıza saç fırçası ile verdiğiniz doğal modelleri kullanalım. Ayrıca bir akşam yemeğine giderken ya da bir partiye katılırken de kullacağınız modeller mutlaka doğal ve modern görünmelidir.

Parti İçin Uygun Saç Model Seçimleri

Genel de bizi rahat gösterebilecek modelleri seçmeye özen gösterdiğimiz doğru ancak bazen de durumu abartarak ne yapacağımızı bilemediğimiz için yanlış seçimler de yapıyoruz. Bu durumu ortadan kaldırabilmek için sizi canlı gösterecek modelleri tercih edin. Bütün saçlarınızın yanda ve ensenize yakın bulunması sizi çekici gösterecektir. Abartılı modelleri yerine sıradan olanları seçerseniz gözler üstünüzde olacaktır. Tabii bu modellere uygun makyaj seçimlerine de dikkat etmelisiniz. Salaş bir topuz yaptığınızdan ensenize dökülen saç telleri sizi rahat gösterecektir. Önceliğiniz rahat olmak olmalı, unutmayın.

Açık Renk Saç Seçimleri

Öncelikle açık renk denildiğinde akla gelen ilk tercihin sarı olmasını unutun. Sarı renk açık sayılmaz, onun ayrı bir sklası vardır. Açık renk seçimleri yapabilmeniz için kumral ten rengine sahip olmanız avantaj olacaktır. Açık kahve, küllü kestane, açık kumral ve benzeri renk seçenekleri kullanmak daha kolaydır. Kumral bir tene sahipseniz özellikle küllü saç renklerini seçmelisiniz. Daha canlı görünmenizi sağlamanın yanında doğal bir görüntü verecektir. Bu renklere daha doğal makyaj tercihleri yapmayı da unutmayın.

Kumral Kadınlar

Esmer ve sarışın kadınlar bir yanda kendilerine has havalarında dursunlar ama kumrallarında ayrı bir havası olduğunu unutmamak gerekir. Öncelikle her zaman doğal bir görünüm rahatlıkla sahip olabilirler. Ne makyaj ne de giysi seçme konusunda zorlanmazlar. Çünkü her zaman rahar ve modern tarzlara sahip olacakları için onaların tarzlarını örnek almak güzel örnekler oluşturabilir. Beyaz renk seçimi yerine her zaman pastel tonlarını tercih etmelidirler. Taze görüntülerini korumak adına saçlarına her zaman havalı modeller yerine sıcak modeller seçmeyi düşünmelidirler. Esmerler ve sarışınları için mutlaka kalıplaşmış renk ve modeller olsa da kumrallar için hiç bir kalıp yoktur.

Peki Sarı Saçlara Ne Demeli?

Sarışınların hayatları hiç bir zaman ne kumrallar kadar kolay olacaktır ne de esmerler kadar net. Onların her zaman seçenekleri kısıtlı olmak durumunda kalabiliyor. Özellikle saç renkleri platin sarı olan kadınların giyimlerinde ve makyaj seçimlerinde mutlaka koyu renkleri seçmeleri gerekmektedir. Pastel tonlarından ve açık renklerden her zaman uzak durmaları gerekir. Tenlerini canlı göstermek ve saçlarını dolgun göstermek için baskın renkleri seçerlerse eğer tartışmaya kapalı bir havaları olduğunu söylemek gerekir. Sarışınların hayatlarını ancak giysileri ve renk seçimleri kolaylaştıracaktır.

Günü Geçirecek Saç Modelleri

Sabah uyandığınızda baş ucunuzda duran lastik tokayı alıp öylesine bir topuz ya da at kuyruğu yaptığınızı göz önünde bulunduralım. Bu durumda bir günü geçirmek için onlardan daha iyi seçenekler olmayacaktır. Yürüyüşe giderken, arkadaşlarınız ile buluşurken ya da rahat bir görüntü sergilemek için her zaman salaşlıkdan yana olmalısınız. Yüzünüze ve ensenize dökülen saç telleri sizi her zaman taze gösterecektir. Sokak modası gerçeği bu sıralar epey trend olmuş durumda, unutmayınız.

Özel Yemekler ve Davetler İçin Saç Modelleri

Özel ve davet kelimeleri yan yana geldiğinde ilk aklımıza gelen model ne yazık ki topuz oluyor. Ancak trend o kadar değişti ki artık kimsenin dikkatini o sıkıcı modeller ile çekemezsiniz. Özellikle kaliteli bir görüntüye sahip olmak istiyorsanız ve topuzdan vazgeçemiyorsanız artık mutlaka ensenizden toplatmanız gerekiyor. Yanlara kalın maşalar halinde saçlarınızı dökmek yerine sıkıca ortadan ayrılmış olarak toplatmalı ya da dökümlü yapılacaksa da mutlaka salaş bir görüntü sergilemeli. Ayrıca topuzlardan vazgeçip biraz da kadınsı modelleri tercih etmenizi öneririm. Yana taranmış su dalgası modelleriniz ya da iyice yapıştırılmış ıslak görünümlü modelleri seçmek sizi modern gösterecektir. Volanlı saçların kadınlara kattığı alımlı hava yabana atılacak gibi değil, unutmayın.

Saçlarınız Sizin Göstergenizdir

Kadınların her an bakımlı olması gerektiği kuralını unutmayalım. Ancak saçlar ilk dikkat çeken yerimiz olduğu için onların canlı ve parlak görünmesi bizi her zaman hoş ve sağlıklı gösterecektir.

Unutmayın, kadınların görüntüleri en önemli silahlarıdır.

 

 
Toplam blog
: 99
: 120
Kayıt tarihi
: 30.03.18
 
 

Merhaba :) Herkesin yazmaya olan isteği ve hayranlığı ile burada buluşabiliyor olmasından çok büy..