Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Saçlarınız uzamıyor mu?

Saçlarınız uzamıyor mu?
 

Organik Saç Enjeksiyonu


Saçlar bir kadının en fazla önem verdiği ve estetik duruşuna katkı sağlayan etkili unsurlardan birisi fakat çoğu kadından saçlarının bir türlü uzamadığına dair şikayetler alıyorum

Saçların uzamaması farklı sebeplerden dolayı karşımıza çıksa da, en fazla stres ve psikolojik travmalar bu sorunun çok daha fazla tetiklenmesine neden oluyor. Saçlarınızın uzamıyor olmasının asıl nedeni ise anajen evrede olmaması ve katajen evrede kalmasıdır. Ne demek bu şimdi dediğinizi duyar gibi oldum. Hadi gelin anlatayım size…

Saç büyüme döngüsü, anajen, katajen ve telojen

Saçlarda saç büyüme döngüsü dediğimiz bir hadise vardır. Anajen, katajen ve telojen diye adlandırdığımız bu evreler başınızın üstündeki saçlarınızın uzama, dökülme gibi süreçlerini belirler.

Anajen evre saçın aktif olarak yaşayan aşamasıdır. Saçı oluşturan kök hücreleri hızla bölünür ve yeni bir saç oluşmasını için harekete geçer. Bu aşamada yeni oluşum folikülleri yukarı iter ve saçlar uzar. Anajen evrede bulunan saç her 28 günde, yaklaşık 1 cm büyür. Aynı folikülde bulunan saç iki yıldan altı yıla kadar uzama eğilimindedir. Kafa derisi üzerinde bulunan saçlar aktif faz denilen bir büyümeye sahiptir. Bedenimizin diğer yerlerinde, kollar, bacaklar, kirpik ve kaşlar üzerinde bulunan kıllar ise pasif fazda bulunurlar ve belirli bir uzama şifresine sahiptirler. İşte bu sebepten ötürü, sadece kafa bölgemizdeki saçlar diğer bölgelerimize oranla daha çok ve çabuk uzamaktadırlar.

Katajen evre bir geçiş aşamasıdır ve tüm kılların yaklaşık 3%’ü herhangi bir zaman içinde bu aşamada bulunurlar. Katajen evresi, yaklaşık 2-3 hafta sürer. Büyüme durur, dış kök kılıfı küçülür ve saç kökü dinlenir. Uzamayan saçların nedeni, katajen evresinde olmasından kaynaklanır. 

Telojen Evre

 Telojen evre kafadaki tüm kılların% 6 ila % 8’inin hali hazırda bulunduğu evredir.  Bu aşama yaklaşık olarak 100 gün kadar bir süre de geçer. Saçlar tamamen istirahat döneminde olup, saç köklerinde yavaş yavaş, kopmalar, katı, sert ve kuru bir tabakanın oluştuğu gözlemlenir. Her gün ortalama 25 ila 100 adet saç telinin dökülmesi son derece normaldir. 

Sağlıklı bir saç döngüsü tüm bu evreleri tamamlar ve yeniden saçların çıkmasını ve sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlar. Genetik yatkınlık, bazı cilt hastalıkları, kronik hastalıklar, kanser tedavisinde kullanılan çoğu ilaç, yanık ve travmalar saç dökülmesine ve saç kaybına neden olabilir.

Şimdi gelelim uzamayan saç sorununa. Yapabileceğimiz 2 önemli uygulama var. Bir tanesi saç mezoterapisi, bir diğeri ise Organik Saç enjeksiyonudur.

Saç mezoterapisi nedir? 

Mezoterapi tarihi yaklaşık olarak 250 yıl öncesine dayanan ve “derinin alt kısmına enjekte etme” manasına gelen bir çeşit tedavi yöntemidir.

Saç mezoterapisi nasıl yapılır?

Saç mezoterapisinde, saçlı dokunun 2-3 mm hemen altına inerek, incecik uçlu iğneler vasıtasıyla, dokunun beslenmesini ve güçlenmesini sağlayacak vitamin, antioksidan ve hastaya özel farklı bileşimler içeren sıvı enjekte edilir.

Organik Saç enjeksiyonu nedir?

Organik Saç enjeksiyonu Estetik International’da uzun bir ARGE çalışması ve dünyada yapılmış laboratuvar araştırmaları takip ederek denediğimiz ve çok etkili sonuçlar aldığımız bir yağ enjeksiyonudur.

Organik Saç enjeksiyonu nasıl yapılır?

Organik Saç enjeksiyonunda hastamızın bölgesel yapından bir miktar yağını alıp, kök hücreden zengin hale getiriyoruz. Bu kök hücre sıvısını saçlı deriye enjekte ediyoruz. Saçlı kafa derisi beslenmeye ve kök hücrenin tüm avantajlarını hissetmeye başlıyor.

Kısaca her iki yöntemle saçların daha uzun anajen evrede kalmasını sağlıyoruz. Bu da saçların uzamasına vesile oluyor. Organik Saç enjeksiyonu yaptığımız ve saç mezoterapisi yaptığımız hastalarımızı incelediğimizde ise, Organik Saç enjeksiyonunun çok daha etkili sonuçlar verdiği de bir gerçek.

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın

Op. Dr. Bülent Cihantimur

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı 

www.bulentcihantimur.com

mail: bulent@estetikinternational.com

Instagram: bulentcihantimur

www.facebook.com/opdrbulentcihantimur

İletişim: 444 77 07

 

 
Toplam blog
: 85
: 1037
Kayıt tarihi
: 18.05.15
 
 

28 Haziran 1970 tarihinde Kars'ta dünyaya geldim. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinin ard..