Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '12

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Saçmalığın daniskası

Saçmalığın daniskası
 

İlaçtan tasarruf için


Bugün Pazar…
Almam gereken kas gevşetici hapımı üç gündür alamıyorum, nedeni ise saçma sapan kanunlar ve toplantılar. Benim sosyal güvencem olduğu için, kas gevşetici hap ilacımı, ilk önce sağlık ocağına aile doktoruna yazdırıyorum, sonrada bu ilacı eczaneden üçte biri fiyatını vererek alıyorum.

Bu kas gevşetici ilacımı üç gündür alamama sebebime gelirsem; hapımın Cuma günü akşamı bitecek olması nedeniyle, Perşembe günü sağlık ocağına gittiğimizde “ilacınız daha bitmemiş” denilerek geri çevrilmiş olmamız, Cuma günü sağlık ocağına gittiğimizde de aile doktorumuzun bir toplantı nedeniyle orada bulunmamasıydı.

Saçmalığın birincisi; aile doktorumun bir toplantı nedeniyle orada bulunmaması nedeniyle ilacımın sağlık ocağının diğer doktoru tarafından “Abdullah Ünal benim hastam değil” denilerek yazılmamasıydı. (Hastayla ilgilenmesi gereken saatte, toplantı neden yapılıyorsa) Saçmalığın ikincisi de; hükümetin çıkarttığı bir hap kutusu içinde bulunan hap tanesi bitmeden, ilacın tekrardan yazılamaması.

Yani reçeteye yazacağı hap için “aile doktorumun yokluğu” öne sürülerek ilacım sağlık ocağının başka doktoru tarafından yazılmıyor, sanki yeşil reçeteli ilaç alacağım. Birde bunun yanında Cumartesi günleri, Pazar günleri ve tatil günleri açık olmayan, sağlık ocaklarından eczanelerden ilaç alınamadığı hiç düşünülmüyor mu? İlacım Cuma günü akşamı bitiyor diye, bilgisayar ilacımı almamı neden engelliyor, anlamıyorum. Bu ilaçtan tasarruf değil, sadece ileriyi görememek.

Perşembe günü “elinde Cuma akşamına kadar ilacın var” denilerek ilacımı almamın engellenmesi ve Cuma günüde doktorumun olmaması nedeniyle, tam üç gün boyunca ilacımı alamama neden oldu.

Birkaç gün sonra terapistim gelir “kas gevşeticiyi düzenli kullanıyor musun?” Dediğinde, “evet” der yalan söylerim, almam gereken şifayı da almam, olur biter. 

Birkaç tane hapın heba olmaması için, hastalara ilacının bilgisayarlar tarafından verilmemesi çok saçma. Saçmalığın daniskası. Vatandaşı eğitip “fazla ilacı almayın” demek varken, zor ve zararlı olanı seçiyoruz.

 
Toplam blog
: 120
: 522
Kayıt tarihi
: 15.12.10
 
 

His kaybı olmayan, sol tarafı felç, tekerlekli sandalyeli bir bedensel engelliyim... 1996 yılında..