Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '14

 
Kategori
Sosyoloji
 

Saçmalık oğlu saçmalık

Saçmalık oğlu saçmalık
 

Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Türk milliyetçileri, Kürtler'in bağımsızlık kazanmasına şiddetle karşı çıkarlar.
 
Kuzey Irak Kürt Bölgesi lideri Barzani'yle görüşen Türk hükümetini ateşli bir şekilde eleştirir Türk milliyetçiler.
 
Türk hükümeti'nin PKK'yla görüşmesini nefretle karşı çıkarak, sövgü ve hakaret boyutuna vararak eleştirir Türk milliyetçileri.
 
Suriye'de PYD önderliğinde özerkliğini ilan eden Kürtler'e karşı, el-Nusra denen haydutları destekler Türk hükümeti, onlar sayesinde Rojovalı Kürtler'i soykırımdan geçirtir; Türk milliyetçilerine kalacak olsan, PYD'nin özerklik ilan etmesi savaş sebebidir.
 
*
 
Aynı Türkler, ülkede kendilerinden sonra en büyük çoğunluğa sahip olan Kürtler'e kendi kültürünü, anlayışını ve eğitim şeklini dayatır.

Eğitim sisteminde Türk tarihini, Türk kültürünü, Türk düşünü  ayrıntılarıyla, her kademede artırarak gösterir, tabii tutar. Kürtlerin çoğunluk olarak yaşadığı bölgelerde de aynı eğitim anlayışını devam ettirir.
 
Türk tarihinin ve Türk kültürünün anlatıldığı bütün sosyal bilimler derslerinde şu ifade mutlaka vardır:

"Türkler, özgürlüklerine düşkün bir millettir; esarete asla boyun eğmemiş, kendi devletini kurmak için mücadele etmiş ve kurmuştur."
 
Evet, bu ifadelerin öğretildiği sistem ülkemize yaşayan 20 milyon Kürt içinde geçerli, Kürt nesillerine de bu tarih dayatması enjekte ediliyor.

*
 
O halde, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve Türk milliyetçilerinin, Kürtler'in bağımsızlığına karşı çıkması saçmalık değil mi? Hem de saçmalık oğlu saçmalıktır.
 
Kürtler'in bağımsızlık ilan etmesini istemiyor musun kardeşim? O zaman, dayatmalarından vazgeç! Yanlışlarını öğren ve anla, o yanlışları yaptığın için özür dile, yok et o yanlışları!

Eğer sen bunları yaparsın da onlar hâlâ kendi devletini isterlerse, bu onların alçaklığı olur, milli devlet fikri bir alçaklıktır zaten. Ama yanlışları sürdüğün için, Kürt'ü eleştirmeye hiç hakkın yok kardeşim.
 
-Mustafa Yıldırım - 04.07.2014

 
Toplam blog
: 480
: 715
Kayıt tarihi
: 03.11.12
 
 

Konyalıyım. Edebiyat okudum. Amatör yazar ve şairim. ..