Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '06

 
Kategori
Siyaset
 

Saddam'ın cezası

Saddam'ın cezası
 

Bizim millet başkasının işine karışmayı biraz fazlaca sever. Gerçi dışarıdan objektif bir bakış, olaylara daha gerçekçi bir yaklaşım getirebilir ama, bizimkilerin amacı bu değildir. Biraz kıskançlık, biraz görgüsüzlük, biraz tembellik, biraz eğitimsizlik, ortaya böyle bir dedikodu kumkuması çıkarıverir.

Kendimize yetmeyen aklımız, başkasına gelince deha seviyesinde çalışırmış gibi gelir bize. "Ben onun yerinde olsam..." diye başlayan cümleleri, kimi başbakanın, kimi Hülya Avşar'ın, kimi Sakıp Sabancı'nın yerine kendini koyarak kurar.

Oysa Ayşe, Fatma, Hasan, Hüseyin olarak sen bir kere kendini kurtar, normal bir vatandaş haline dönüştür, ondan sonra başkasına akıl ver değil mi? Yok, herkes kendi haline bakmadan başkasına laf yetiştirir, akıl verir.

Bana sorulmadıkça hiç yapmadığım ve sevmediğim bir konudur bu. Bu yüzden de az konuşan biriyimdir zaten. Derler ki yalan katılmayan laf üremezmiş. E, yalan söylemezsen, başkasının işine karışmazsan geriye konuşacak ne kalır?

Millet olarak böyle gereksiz bir huyumuz var ama, devlet olarak pek öyle değiliz. Komşularımızın hayatına pek karışmıyoruz. Gerçi kendi içimizdeki curcunadan zaten şöyle dünyada ne olup bitiyor diye bakmaya da fırsat kalmıyor ya.. Varsa yoksa birbirimizle uğraşmak...

Gazeteleri okuyorsunuz, televizyonları seyrediyorsunuz, hiç dünyadan bir haber alabiliyor musunuz? Bizim dışımızda neler olup bittiğini öğrenebiliyor musunuz? Cinayet, tecavüz, saldırı, kapkaç, sevgili değiştiren sanatçı, biriyle basılan şarkıcı derken haberler bitiyor.

Belki arada kulağınıza çarpmıştır diye söylüyorum, Irak eski devlet başkanı Saddam idama mahkûm olmuş, duydunuz mu? Bazılarına göre kahraman, bazılarına göre, katil, bazılarına göre, diktatör olan Saddam...

Taa Amerikalardan bu ülkeye demokrasi getirmek için uğraş veren, uğraş ne kelime, dalyan gibi askerlerinden yüzlerce ölü veren ABD, Saddam'ı yargılatıp cezalandırıyor ya. İşte o mahkemelerden biri neticelenmiş ve idam kararı çıkmış.

Aslında çok şaşırtıcı bir sonuç değil. Benim asıl dikkatimi ne çekti biliyor musunuz? Saddam'ın yardımcısı Taha Yasin Ramazan'ın ömür boyu hapis cezasına çarptırılması...

Acaba bunun sebebi Taha Yasin Ramazan'ın hıristiyan olması olabilir mi diye düşündüm bir an. Malum öküz altında buzağı aramak bugünlerde moda ya... Aklıma geliverdi işte...

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..