Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '16

 
Kategori
Güncel
 

Sadece Aylin Nazlıaka mı yüksek disiplin kurulundan ihraç edilecek?

 (O İSMİ AÇIKLANMAYAN MİLLETVEKİLİ KİMDİR ? KAMUOYU MERAKLA GÖZLERİNİ O VEKİLE ÇEVİRMEKTEDİR.

CHP de günlerdir kamuoyunda Atatürk resminin indirilmesi konuşuluyor, tartışılıyor. CHP kurultay sonrası bu konuyu gündemine aldı. Ulusal basında günlerce konuşuldu. Kurultaya bu süreçle gidildi. Nihayet, Kılıçdaroğlu gündemine aldı. Ve olayın çıkış nedeninde rol oynayan Aylin Nazlıaka’nın Yüksek Disiplin Kurulu’ndan ihraç edilmesi istendi.

Olay neydi ansıyalım; “CHP de yeni bir şey yapmak lazım söylemi “ ile Atatürk’ün portresinin Meclis’teki CHP milletvekilinin odasından indirilmesi.

Dışarıya basına yansıyan bu  haber karşısında Aydınlık gazetesi yazarı Önkibar; Aylin Nazlıaka’yı arayarak soruyor; Aylin Hanım bir  basın açıklaması yapıyor, evet böyle bir olay gerçektir Atatürk’ün resmi indirilmiştir, ancak o milletvekili  ben değilim, o ismi açıklayamam” diyor.

Günler sonra olaya başka milletvekilinin ismi karışıyor, Zeynep Altıok. Zeynep Altıok’un ise şaşırtıcı açıklamaları, gazetecilerin yönelttiği olaya göre  konuyu sürükleyerek  çeşitli açıklamalarda bulunduğu anımsanacaktır.

Ancak her iki milletvekili bu olayın dışarıya çıkması karşısında Talat Atilla’ya ve Aydınlık Gazetesi yazarları da dahil dava açılıyor, günlerce kamuoyunda bu olup bitenler karşısında CHP Genel Başkanı’nın sesi çıkmıyor  ta ki, kurultay geçene dek.  Ve daha düne kadar. Nihayet olay CHP de gündeme alınıyor.

Atatürk resminin indirilmesi bir gerçektir, Ancak Aylin Nazlıaka'nın o ilk günden bu yana “o isim ben değilim“ demesi ve o ismi açıklamaması şimdi de akıllarda acaba kendisi miydi diye binlerce soru işaretleri yaratıyor? Pekala o ismi açıklamamak yanlış değil midir? Sonuçlarının da yaşanmaya başlandığı gündemde, hem Nazlıaka, hem de ismi açıklanmayan diğer vekilin de ortaya çıkması zorunlu ve kaçınılmaz iken..

İsmi açıklanmayan diğer vekilin bu kadar saklanmaya, yok sayılmaya, kapatılmaya çalışılması doğru mudur? Aslında o isimlerin ne kamuoyunu, ne de CHP yi böylesi bir yükün altında bırakmaya hiç  hakları yoktur. Çıkıp söylemelidirler... Diğer isim kim ise o devam edecek, saklanacak, ceza Aylin Nazlıaka'ya kesilecektir, şu an ki durum budur. O nedenle Nazlıaka böylesi bir tutumla yanlış olaylara zemin açmakta ve sürüklemektedir. .

Belki de, evet olayın ilk çıkışı ile çöpe atılmadı. Ancak gerçektir ki, acıdır ki, gaflettir ki, Atatürk'ün resmi indirildi. Aylin Nazlıaka ise, o ismi açıklayamam derken, asıl zan altında bırakarak ve CHP nin, kamuoyunun günlerce çalkalanmasına yol açtı.

Ayrıca, isim vermeyerek yine belki “yol arkadaşım” diyerek korudu. Pekala koruyacağı en yüksek değer ve yol önce Mustafa Kemal Atatürk değil miydi? Bu hadise bir Atatürk resmi idi ve CHP içerisindeydi. Atatürk'ün değerlerinin en çok korunacağı dönemlerde CHP nin milletvekilinin veya o ismin hala açıklanmaması tüm değerleri ve ilkeleri zedelemiyor mu? Şüpheler yaratmıyor mu?

Kamuoyunun, vicdanların hala sızlatıldığı ve o ismi açıklayamam diyen Nazlıaka'nın kendisini gerek başta, gerekse sonra savunmasında, artık sonucun değişmeyeceğini ve bu olayın içinde kalacağını bilmiyor muydu?

Evet, ilk basın açıklaması oldu. Gerçek olan odur, ancak o ismi açıklamamakla daha çok yanlışa neden olundu.. Açıklamaması ile gerek içinde vekil olduğu CHP yi, gerekse borçlu olduğu kamuoyunu, toplumu daha hassas, müşgül duruma düşürmüştür.

O nedenle Nazlıaka’nın açıklamasında yer alan toplumda bu mesele linç ediliyor meselesine gelince, burada Atatürk'ün resminin indirilmesi veya ona o göz yumulması, isim verilmemesi dahi, esas linç tir. Eziyettir ...

Günlerce şunu yazdık; CHP de Meclis'te Atatürk'ün resmini indiren milletvekilleri nedeniyle; tüm teşkilatlar, il ilçe örgütleri yarın tabanda, halkta siz Atatürk resmini indirdiniz Meclis'te dedikleri söz ve travmalarla mı karşılaşmayacaklar mıdır? (Karşılaşılmaya başlanmıştır bile.) Bu hareketlere mi yol açsın ..Taban örgütler günlerdir niçin ayağa kalkmaz, ses çıkarmaz??? Yapmayın Allah aşkına!!!...diye yazdık.

O Atatürk’ün resmini kaldıran bu olaya adı karışanlar nasıl olurda böylesi bir durum, bu tür açıklamalar ile kamuoyunu meşgul eden bir tutum sergiler. Kamuoyu avutulmamalıdır, aldatılmamalıdır.

Atatürk'ün resminin indirilmesinin ne telafisi mümkün olabilir, ne de açıklaması olabilir? Bu nasıl bir harekettir? Resmi indiren de derhal açıklanmalıdır, gereği yapılmalıdır. O nedenle bu olayın unutturulacak bir yanı da yoktur.

Veya  böcek taraması meselesi!!!

Eğer böylesi bir durum diyelim ki yok, o halde ilk gün çıkıp  ismi karışan milletvekilleri “hayır, böyle bir durum asla söz konusu değildir. Bizler CHP siyasal varlığının ruhunu, Sevgili Ata'mızın ruhunda görmüş, inanmış buna dava ve yol koymuş insanlarız. CHP ye ve bize gölge düşürmek isteyen her tür spekülasyonlara şiddetle karşı çıkıyoruz, diyerek kamuoyuna güçlü çıkılabilirdi değil mi?

Aylin Nazlıaka'nın kesin ihraç talebi ile disipline sevk edilmesi bu olayı çözecek mi? Kamuoyu merakla Atatürk'ün resmini indiren vekile gözlerini çevirmektedir. O isim çıksın,  istifa etsin,

Açıklığa kavuşan nedir? Yani öncesinden ne değişti? Nazlıaka ismi bilinen isimdi, olayla bağlantısı. Ancak mesele orada bulunan ikinci vekil kimdi? O ismi açıklanmayan? Baştan bu yana yanlış seyrediyor... Nazlıaka kendisinin zarar göreceğini bilerek neden susuyor? Şu an kamuoyuna olayın gerçek boyutu ile açıklama gelmemiştir.

Ancak o vekil çıkmalıdır, o milleti temsil etmek için orada ise, ne kamuoyunu, ne de CHP yi bu tür bir bir olayla çok daha farklı süreçlere sürüklememelidir, zemin açmamalıdır. Ancak Aylin Hanım o ismi açıklamamakla baştan yanlış yapmıştır.

Kim Yüce Atatürk'ün önderimiz, baştacımız Mustafa Kemal Atatürk'ün resmini indirdi ise çıksın, onurluca istifa etsin. Bu hareketi ile CHP yi hala zan altında bırakmak anlaşılır değildir..?  Atatürk’ün portresini indiren vekil  hala bu çalkantılardan sonra, orada CHP çatısında ve kamuoyunda vicdanı ile durabiliyorsa hiç olmazsa asil bir duruşla "ben yaptım" desin istifa etsin, özür dilesin ve sine-i millete dönerek kendisini affettirsin...

CHP Genel Başkanı'nın derhal bu konuda gereğini yapmasını tüm kamuoyu merakla ve dikkatle bekliyor…

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..