Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sadece gençlikte yapılan şeyler değerli kabul edilirse sadece gençler değerli olur

Sadece gençlikte yapılan şeyler değerli kabul edilirse sadece gençler değerli olur
 

Gençlik yıllarınız geride kalmışsa “Her şey geçlikte değerli” sözü sizi rahatsız eder. Çünkü bu “Gençlerin yaptıkları değerli, gençler değerli” anlamına da gelir.

Yaşlı insanlarımız da değerli ama bu çağlarda yapılan şeyler değerli değil ki zaten bir şey de yapılmıyor.

Bazı şeylerin sadece gençlikte yapılabiliyor ya da anlamlı olması genç olmadığımız zamanları anlamsız kılıyor.

Hayatımızın çok önemli bir sorunu olan bu konuda ısrarla yazdığımız yazılara ya inanılmıyor, ya söylediklerimiz kale alınmıyor veya konuya magazin gibi bakılıp önemsenmiyor.

Yaşlı biriyle genç birinin değeri elbette sahip oldukları avantajlar nedeniyle doğal olarak aynı olmaz ama toplumun ilkel anlayışları nedeniyle bu fark yaşlı insanları rencide edecek boyutlarda. İşte bu, kabul edilemez.

Bir kere söylediklerimize inanılmıyor, kendi kendine iddialarda bulunuyorsun, böyle değil deniliyor. Belli bir yaşın üzerindeysen, özelliğin ve güzelliğin yoksa genç olanın yanında değerin yok. Eskiden gençler için bilgisiz tecrübesiz filan deniliyordu, o da kalktı; 18 yaşında milletvekili oluyorsa 60 yaşında üstelik prof. olmanın ne ayrıcalığı var.

Bu yönde arayı kapatıp gençleri öne geçirenler iş bedensel güce gelince bir de “60’ındaki adam güçsüzdür” diyorlar, elimize baston veriyorlar. Hem güçsüz hem akılsız, ne lan bu!

Güç zaten onlardaydı, bizim de aklımız vardı; onu da elimizden aldılar, tamamen gereksiz olduk.

“Her şey gençlikte” diyen ilkel zihniyet, bu sözün bir anlayış olarak topluma yerleşeceğini ve belli bir yaşın üzerindeki insanları rencide edeceğini düşünmemiş olmalı.

Sonra Türkiye’de yaşlılığın tanımında çok büyük sorun var. 60 yaşına değene yaşlı diyorlar. Kaç yaşında yaşlı oluyoruz kardeşim, kaç yaşında! Bunu bir tespit edin ya! Bana ne sen 60’ında yoluna yürüyemiyorsan, 87’lik amcam daha dün Toroslardan geldi!

Onlara göre yola gidemezsin, gezemezsin, her şeyi yiyip içemezsin, sevemezsin, hiçbir şey yapamazsın… Yaşlı insanlar yaşlandıkları için değil toplumun kendilerini rencide eden bu anlayışları nedeniyle ölüyor.

“Her şey gençlikte” sözü cehalet… Niye gençlikteymiş? Ne yapıyor gençler? Söyleyin ya Türkiye’deki gençler bizim yapamadığımız neyi yapıyor? Sizin bu ilkel yaklaşımlarınız yüzünden caddede sokakta onların yanında kendimizi iki büklüm hissediyoruz.

30 yaşındaki adamı “Bize genç lazım” diye işe almıyorsunuz… Ne yapacaksınız genci? Olimpiyatlara mı yollayacaksınız!

İnsanların değerini siz belirleyemezsiniz! Bizler bunu yaşadığımız ortamlarda bize karşı davranışlarda görüyoruz. Sen gençlikte yapamamışsın, içinde uhde kalmış, şimdi de yapamayacağını zannediyorsun. 60 yaşında sağlıklı bir insanın yapamayacağı şeyi söyler misin bana. Gençlikte güzel olunuyormuş yaşlılıkta çirkin. Yok canım; çiçek bozuğu, sivilceli yüz, kansız renksiz… Anlamsız bakışlar…20 yaşındaki halimle şu andaki halimi değişmem! Konuşturmayın beni!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..