Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '12

 
Kategori
Dünya
 

Sadece kadınların yaşayacağı şehirler...

Sadece kadınların yaşayacağı şehirler...
 

Şu İslam toplumlarının kadınla ne dertleri var?

Kadını nasıl kullanacaklarına bir türlü karar veremiyorlar…

Kimi toplumlar, ‘sırtından sopayı, karnından sıpayı eksik etmeyeceksin’ mantığı ile bakarken, kimi toplumlarda yok sayılıyorlar.

Cahiliye döneminde Arapların, kız çocuklarını diri diri mezara gömdükleri gibi, yeni bir uygulama Müslüman toplumlarda çok ses getireceğe benziyor.

Biliyorsunuz kadına en fazla baskı Demokrasi şampiyonu(!) Suudi Arabistan’da yapılıyor. Kadını bir türlü içlerine kabul etmiyorlar. Bırakın kadının oy kullanmasını, araba kullanması bile yasak.

Çarşafsız gezmek mi?

Direk kırbaç cezası!

Çalışmak mı?

Git evinde kocana ve çocuklarına bak!

Senin çalışmak neyine?

Evet, Suudi Arabistan kadını tecrit etmek için yeni bir yol keşfetmiş!

 Sadece kadınların yaşadığı, erkeklerin olmadığı Kadın-şehirler! 

Gerekçe ise, "kadınların çalışma isteği ile şeriatı hükümlerini uyumlulaştırmak"

Russia Today'in haberine göre, Suudi Arabistan'da sadece kadınlara yönelik bir şehrin kurulacağı açıklanmış.

Suudi Arabistan bu uygulama ile kadının çalışmaya yönelik isteğini Şer'i hukuk ile ters düşmeden gerçekleştirmek istiyormuş.

Suudi Arabistan’ın Hafuf şehrinde kurulacak olan bu kadın-şehir tek kent olmayacakmış. Kadınların patron ve işçi konumunda olacağı şehrin inşaatına önümüzdeki yıl başlanacakmış.

Suudi Sanayi Mülkleri Dairesi’nin (Modon) girişimiyle tasarlanan bu proje önümüzdeki yıl başlamış olacakmış. Sadece kadınlara yönelik yapılacak şehrin, ülkenin doğusunda bulunan Hafuf şehrinde olacağı ve buraya 500 milyon riyallik (133 milyon Amerikan doları) yatırımın yapılacağı belirtiliyor.

Kadınlara uygun görülen iş kolları ise şöyle; Tekstil, kimya ve gıda sektörlerinde yapılacak yatırımların 5 bin iş olanağı sağlayacağı da belirlenen işler arasında.

Suudi Arabistan'ın Hafuf kentinde kurulacak olan bu şehirde şirketlerin yöneticileri ve çalışanları sadece kadınlardan oluşacak. Böylelikle Körfez Krallığı Şer'i hukuka göre "modern çağın kadınını" istihdam etmiş olacakmış!

Şer'i hukuk, Suudi Arabistan'da kadınların ev işlerini aksatacakları sebebiyle iş gücüne katılmasına izin vermiyor. Bazı verilere göre, kadınların yüzde 15'i iş gücüne katılıyor. Modon planı ile birlikte planlanan daha çok kadının işgücüne katılmasıymış.

El İktisadiye gazetesine konuşan Modon Yardımcı Direktörü Salih el Raşid, “Eminim kadınlar birçok açıdan verimliliklerini ortaya koyabilir ve kendi ilgi alanları, doğaları ve yeteneklerine en uygun sektörleri belirleyebilir” derken, Hafuf dışında başka yerlerde de kadınlara özel şehirlerin kurulabileceğini de belirtiyor.

Kadınlara yönelik şehir kurulacağı açıklamasıyla kadınları "üretime" dâhil edecek olan sisteme ek olarak, Kral Abdullah 2015'deki yerel seçimlerde kadına oy kullanma ve seçimlere katılma "hakkı" tanıyacakmış!

Biliyorsunuz Suudi Arabistan ilk defa Londra Olimpiyat Oyunlarına kadın sporcularla katılmış ve türbanlı kadın sporcuların yarışlarda boy göstermesine, petrol sayesinde izin almıştı!

Ayrıca, kadınların araba kullanmasının yasak olduğu tek ülke konumunda olan Suudi Arabistan'da kadınlar araba kullandıkları için kırbaç cezası alabiliyor.

Ancak bu sadece halka yönelik bir uygulama. Kraliyet ailesine, şeyhlere, şıhlara yönelik böyle bir uygulama yok. Türkiye’ye özel yat ile gelen Kraliyet veliaht Prensi ve eşi ile verdiği resepsiyonda(!)eşinin başının açık, gayet modern bir hanım olduğunu gördük.

Neyse, bu bile bir şeydir!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..