Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '06

 
Kategori
Bilgisayar
 

Sadece kağıtta olan metinleri bilgisayara aktarma..!

Sadece kağıtta olan metinleri bilgisayara aktarma..!
 

Herkesin başına gelebilecek bir durum şimdi de benim karşımda. Elimde çene ve dili çalıştırmaya yönelik bir metin var. Oldukça da uzun. Bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Ancak bu kadar metini elle yazmaya da üşenmiyor değilim. Peki ne yapacağım? Kullandığım zaten bir tarayıcı var. O halde metinleri tarayıcı da taratıp bir optik karakter tanıma programı (OCR) ile yazıları okumalıyım. Böylece kağıttaki tüm metinler kolayca bilgisayar ortamına aktarılmış olacak. İlk akla gelen tabii ki ABBY Fine Reader programı. Programın Türkçe desteği de var. Türkçe desteği olmadan bu tür bir programla Türkçe metinleri okumada sorun oluşması ve programın yazıları yanlış okuması kaçınılmaz.

O halde böyle bir teknolojik kolaylıktan yararlanabilmek öncelikle elinizde bir tarayıcı veya bir görüntü yakalama aygıtı örnek olarak bir fotoğraf makinesi vb. olması lazım. Bu cihazlarla yazılı metinin görüntüsünü almalısınız. Doğal olarak bu görüntünün kaliteli olması yani yüksek çözünürlükte görüntü yakalamanız optik karakter tanıma programının işini daha iyi yapması, sizin de okunan metin üzerinde çok daha az düzeltme yapmanız anlamına gelmektedir. Tabii Türkçe desteği olmayan bir programla Türkçe metinleri okumaya çalışırsanız bu işin tam tersi olacağını da unutmayın. Programın pdf dosyalarından direkt okuma yapması ve şekilleri de aynen koruyaması güzel bir özellik.

Programın deneme sürümünü aşağıda linki kullanarak indirmeniz mümkün. İlgili sayfada geçerli bir e-mail adresi vermeli ve bu adrese gelen karşı maildeki gerekli yerleri tıklamalısınız.

https://abbyy.asknet.com/cgi-bin/dlreg?ID=FR8DEMOIE

Hoşcakalın..

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..