Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '21

 
Kategori
Futbol
 

Sadece Üç Puan

Geçen haftayı mağlubiyetle kapatan ve toplamda iki haftadır galibiyete hasret kalan Fenerbahçe, Kadıköy’deki Giresunspor maçıyla bu hasretini dindirdi. Lakin ligde henüz galibiyeti bulunmayan ve ilk golünü de bu karşılaşmada atan konuk takım karşısında Fenerbahçe’nin çok etkili bir futbol ortaya koyduğunu söylemek zor. Bu anlamda sarı- lacivertliler açısından dün akşamın kârı sadece üç puan oldu. Tabii bir de Mesut Özil’in attığı golle şevklenmesinin gelecek haftalar için verdiği umut.

Aslında her şey Fenerbahçe’nin düşündüğünden de daha iyi başladı dün akşam Kadıköy’de. Henüz ikinci dakikada Ferdi ile gelen golle maça bir anlamda 1-0 önde başladı sarı- lacivertliler.

Bu andan sonra maçın farka gideceği fikri daha ağır basıyordu kafalarda. Gelgelelim sahadaki futbol hiç de tahayyül edildiği gibi gerçekleşmedi. Valencia’nın bir şutu ve Rossi’nin uygun durumda yararlanamadığı pozisyon dışında daha efektif gözüken Giresunspor oldu. Hatta konuk takım bir penaltı vuruşundan da yararlanamadı.

İkinci yarıda Fenerbahçe’yi rahatlatan, Giresunspor defansının hatası ve bunu affetmeyen Mesut Özil oldu. Fakat yine de tam anlamıyla rahatlayamadı sarı- lacivertliler. Giresunspor, Doukara ile ligdeki ilk gol olma şanına yakışır bir gol buldu.

85’deki bu golden sonra uzatmalarla birlikte dokuz dakikayı savunma yaparak geçirdi Fenerbahçe. Cüneyt Çakır’ın tartışmalı bitiş düdüğüyle birlikte de geriye kalan sadece üç puan oldu sarı- lacivertliler için.

Pereira 3-4-3’de diretiyor ama bu sistemde üretken olamıyor Fenerbahçe. Üç stoper, Türkiye Ligi için biraz fazla gibi. Öte yandan orta saha da efektif değil. Mert Hakan Yandaş çok etkili değildi dün akşam. Hatta bir de penaltı yaptırdı ve dahası bu pozisyonda ikinci sarı kartı da görebilirdi. Elbette sakat futbolcuları göz ardı etmemek gerek. Ama Fenerbahçe gibi bir takımda forma giyen diğer oyuncuların da belli bir standardın üzerinde performans göstermeleri gerekir.

Tabii sadece sistem değil sorun olan. Oyuncu performansları ve futbolcuların saha içerisindeki tercihleri gibi konular da var. Öte yandan yeni transferlerin içerisinde soru işareti durumunda olanlar söz konusu.

Giresunspor, çok kötü bir performans sergilemiyor. İhtiyaçları olan bir galibiyet. Üç puanla tanıştıktan sonra daha rahat ve daha özgüvenli oynayabilirler. Bu süreçte Hakan Keleş ile yola devam etmek doğru bir karar olacaktır.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..