Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '22

 
Kategori
Futbol
 

Sadece Yorgunlukla Açıklanamaz

Galatasaray’ın yoğun maç ve ulaşım temposu nedeniyle yaşadığı yorgunluğu kimse inkâr edemez. Ancak sarı- kırmızılıların, Gaziantep karşısındaki oyunlarını ve yaşadıkları puan kaybını sadece yorgunlukla izah etmek de mümkün değil. Galatasaray’ın yoğun Gaziantep baskısıyla başlayan oyunda dengeyi kurup ardından da skor olarak öne geçmesine rağmen sahadan mağlubiyetle ayrılmasının nedenleri çok başka.

Galatasaray’ın golünü atan Gomis, devrenin sonunda yaptığı gereksiz faulle beraberlik golünün oluşumuna neden oldu. O golde rakibini kaçıran Berkan, yaptırdığı penaltı ile Gaziantep’in ikinci golüne de doğrudan katkı yaptı!

Galatasaray orta sahası çok sorunlu. Çözüm olarak Gedson Fernandes’in yerine tercih edilen Erick Pulgar ise kulübeden çıkabilecek bir performans göstermiyor.

Büyük umutlarla transfer edilen ve Gaziantep karşısında sağ kanatta görevlendirilen Morutan deseniz, o da yokları oynuyor. Rumen futbolcu, bu maçta da saç baş yoldurdu.

Özellikle orta sahada yaşanan kalite sorunu, teknik heyette de kendisini belli ediyor. Morutan’ı 68 dakika sahada tutan Domenec Torrent, Feghouli gibi bir ismi ise maç boyu yanında oturtmayı tercih etti. 2-1’den sonra, zaten problemli olan orta sahada kilit ara pası atabilen tek futbolcu olan Emre Kılınç’ı çıkartıp Barış Alper Yılmaz’ı kurtarıcı gibi oyuna alması ise yüzlerde acı tebessüm bırakan bir hamle olarak geçti kayıtlara.

Ve bu kadar kötü oyuna ve skor olarak geride olmasına rağmen maçı iki değişiklikle bitirdi Torrent! Yukarıda belirttiğim Feghouli’ye ek olarak, Cicaldau ve Halil Dervişoğlu gibi futbolcuları da sahaya sürmeyi nedense düşünmedi!

Karem Aktürkoğlu’nun bireysel çabası da yetmedi bu sefer Galatasaray’a. Esasen o da bu maçtan kendisini az hasarla kurtarabildiği için şanslı sayılır! Çünkü iki defa biçildi genç futbolcu, Arda Kardeşler’in yönettiği maçta. Herhangi bir kart da çıkmadı üstelik!

Muslera’nın 98 gün sonra sahalara dönmesi ve performans açısından bıraktığı yerden başlaması, Galatasaray adına belki de bu maçın tek olumlu olayıydı.

Gaziantep FK’de Günay Güvenç, yaptığı kurtarışlarla takımını oyunda tuttu. Kitsiou ve Djilobodji hem savunmada hem de hücumda etkili oldular. Nitekim Djilobodji, Gaziantep’in beraberlik golüne imza attı. Sagal, Maxim ve Figueiredo da oldukça göz dolduran bir performans sergilediler. Maxim, on sekizinci penaltısını da gole çevirmeyi başarırken Figueiredo ev sahibi takımın galibiyetini perçinleyen golü kaydetti.

Sonuç olarak Galatasaray, pek çok maçta olduğu gibi Gaziantep karşısında da sezon başından bu yana süregelen hatalar silsilesinin bir yansımasını yaşadı. Sahadaki ve kulübedeki kalite sorunu, sarı- kırmızılıların gelecekleri adına hiç umut vermiyor. Galatasaray taraftarlarını kara kara düşündüren temel neden de bu!

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..