Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Sadrazam lokumu

Sadrazam lokumu
 

Sadrazam lokumu


Dün arkadaşlarla bende toplandık. Onlara pasta olarak sadrazam lokumu yaptım. Hakikaten sadrazamlara laik pasta. Görünümü minik, beyaz rulo pasta gibi çok hoş. Bu sene misafirlerime pasta olarak genelde sadrazam lokumunu yapıyorum. Tabi bir de haşhaşlı pastam favorim. İleriki günlerde onuda sizlerle paylaşacağım.

MALZEMELER:

4yumurta,
1 su bardağı şeker ,
1 kahve fincanı süt,
1 pkt kabartma tozu,
2 rakı bardağı un

Krema:
1, 5 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı un ,
100 gr margarin,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 pkt vanilya,
1 adet muz,
Üzeri için: süt ve hindistan cevizi

YAPILIŞI:
1- Yumurta ve şeker çırpılır. Süt, un, kabartma tozu ilave edilerek tekrar çırpılır.
2-Yağlanmış fırın tepsisine dökülür. 160'C de pişirilir.
Kek ince olduğu için çok çabu pişiyor. Bİr kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
3-1, 5 su bardağı süt ile 3 yemek kaşığı un pişirilir. Margarin ve pudra şekeri ilave edilerek soğuyuncaya kadar çırpılır. Vanilya ve püre haline getirdiğimiz muz ilave edilerek karıştırılır.
4-Fırın tepsisindeki keki tepsinin dar kenarından ikiye kesin diğer geniş kenarından da dörde kesin toplam sekiz parça olacak, sekiz parçanın her birinide ortadan bölün toplam 16 adet kek olacak. Çok ince bir kek olduğu için dikkatli bölmek gerekiyor. Keklerin bölünen kısımları dışta kalacak şekilde krema sürülür. Rulo yapılır.
5-Bir tabağa süt bir tabağada hindistan cevizi konur. Rulo yaptığımız kremalı kek el çabukluğu ile önce süte batırılır. Sonra hindistan cevizine her tarafı iyice bulanır.

Afiyet olsun

Evinizin aşçısı

 
Toplam blog
: 11
: 3749
Kayıt tarihi
: 01.02.08
 
 

Merhaba Suphi Koyuncuoğlu lisesi mezunu, İzmir doğumlu biri erkek diğeri kız olan iki çocuk annesiy..