Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Sadri Alışık Ödül Töreni’nde sanata saygı!

Sadri Alışık Ödül Töreni’nde sanata saygı!
 

15. Sadri Alışık Sinema Ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri Gecesi, MKM Atilla İlhan Salonu’nda yapıldı. TRT ve TRT 5’in yayıncılığında gerçekleşen töreni Berna Lâçin ve Kerem Alışık sundu.

Oldukça geç başlayan törenin açılışı, ‘Unutulmayanlar’ın görüntüleriyle yapıldı. Sinema dünyasından ziyade tiyatro sanatçılarının hazır bulunduğu gecede, ‘Uğur Mumcu’nun Sakıncalı Piyade’si bize ışık tutmuştur’ diyen Kerem Alışık, Yılmaz Güney’in ‘Yol’unu da yasaklı günlere bir belge olarak andı! Bu yıl 48 filmin gösterime girdiğini, 28 filmin de salon azlığından izleyiciyle buluşamadığını belirten Alışık, Sinepop’un ve Rüya’nın kapatılmak istendiğini söyledi. Lâçin de Emek Sineması’nın yıkılmasına değinerek sinema salonlarının AVM’lere tıkılmasını ve festival filmlerinin ilgi görmemesini eleştirdi.

Sonuçlar teslim alındıktan sonra ödüllerin verilmesine geçildi. ‘Ayhan Işık Jüri Özel Ödülü’nü Kenan İmirzalıoğlu kazanırken ödülü veren Atilla Dorsay, ‘Star olmak için oyunculuktan çok karizma gerekiyor’ dedi. ‘Üstatlara selam olsun’ diyen İmirzalıoğlu, oyunculuğu setlerde öğrendiğini belirtti. Oyunculuk yeteneği ötelenip karizmaya rağbet olunca, üstatlara selam anlamsız kaçtı! Yeşilçam, Türk Sineması’nın omurgası olarak kabul edilirken ‘Onur Ödülü’, Hülya Koçyiğit ve Ahmet Mekin’e gitti. Yanardağ patlamasından dolayı İngiltere’de mağdur kalan Koçyiğit’in ödülünü kızı aldı. Ahmet Mekin de ufkumuzu geliştirmek için kitap, sinema ve tiyatroya önem vermemiz gerektiğini vurguladı! Yavuz Bingöl’ün şarkılarıyla renklenen gecede Binnur Kaya ‘En İyi Kadın Oyuncu’ seçildi. Ancak bir yakınını kaybettiği söylenen Kaya, törene gelmemişti. ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülü de ‘Başka Dilde Aşk’ filmindeki başarılı performansından dolayı Mert Fırat’a gitti. Tiyatroda Ahmet Levendoğlu, Genco Erkal, Yıldız Kenter ve Erol Keskin ödül alırken 17 Mayıs’ta Ankara’da ilk kez yapılacak olan ‘Anadolu Sadri Alışık Ödül Töreni’ de duyuruldu.

Kokteylle sonlanan törende, organizasyondaki aksaklık ve aday sunumunda yaşanan kargaşa dikkat çekti! Sanatçı ağırlıklı davetlilerin, meslektaşlarının ödül aldığı gecedeki davranışlarıysa rahatsızlık yarattı. Tören esnasında sürekli giriş-çıkış yapan konuklara bir de çalan cep telefonları eklendi. Sanatın değerlendirildiği bir ortamda, bu davranışlar, sanata ve sanatçıya saygı açısından örnek olacak cinstendi!

ANİBAL GÜLEROĞLU

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..