Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sadun Boro ve yarınlar

Sadun Boro ve yarınlar
 

Dün ölüm haberi geldi, 87 yaşındaki deniz sevdalısı Sadun Boro yoğun bakımdan ( mesane kanseri imiş ) çıkamamış aramızdan ayrılmıştı. Sadun Boro’nun, küçük yaşlarımda evde, “Pupa Yelken” isimli 1965-1967 yıllarda gerçekleştirdiği dünya turunun kitabını hatırlıyorum. Babamda Sadun Boro gibi deniz tutkunu olduğu için bu kitabı okuma fırsatım olmuştu. Dünyayı, hemen hemen her şeyini satarak aldığı “Kısmet” isimli teknesi ile iki yıl on ay gibi bir sürede turlamıştı. Sadun Boro’nun bu projesi arkasından gelen birçok kişiye ilham olmuştu. Kısmet isimli teknesi en son Rahmi Koç Müzesindeydi, hala orada mı bilmiyorum.

Sadun Boro birçok deniz tutkunu gibi hep bilinmeyenleri keşfetme hissi içindeydi. Şu tepenin ardında, şu adanın arkasında, şu virajın sonrasında ne var merakı. İlerlemenin, gelişmenin anahtarı.

Sayın okurlar, cumhuriyet dönemimizin zor yetişen değerleri bir bir gidiyor. Son yıllarda birçok ayrılış haberi alıyoruz. Almaya da devam edeceğiz. Önemli olan bu değerlerimizin kıymetini bilmek, onları gelecek nesillere eserleri, düşünceleriyle ulaştırmak. Bu da bizlerin görevi olsa gerek. Aramızdan ayrılan bu değerlerin düşüncelerini halkımıza iyi aktarmalıyız.

Onlar Türkiye Cumhuriyetinin bugünlere ulaşmasında önemli görevler edinmiş, iyi yetişmiş insanlar. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz, ama onlar aydınlanmayı, maddiyattan hep önde tutan insanlardı.

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..