Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

kevser şekercioğlu akın

http://blog.milliyet.com.tr/kevser

08 Aralık '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

ŞAFAK İKİ

ŞAFAK İKİ
 

internetten alıntıdır


Gözlerimden aşırı şekerli yapışkan uykuların akmasına rağmen uyanıyorum kulaklarımı tırmalayan bir horultuyla. Kim horluyor diye sağa sola bakıyorum benden başka kimse yok, salondayım tek başıma, sofram hazır, hava kararmış yine dalmışım vakitsiz zamanlarda. Uyku ne kadar güzel bir dinlenme şekli. Bir de geceleri rahat bıraksa karnımdaki iki ağır gülle daha iyi olacak ama neyse iki şafak kaldı sorunsuz uykulara.

Sahi iki şafak sonra rahat mı olacak uykularım en azından bilmem kaç ay sonra? Yarın sabah değil sonraki sabah bitecek tüm endişelerimiz, meraklarımız, bekleme süreçlerimiz, yalvaran duaların şekli şekil değiştirecek ömür boyu sürecek zamanlara. Yeniden yenidenlere vuracak saatler, koşuşturmalar kovalamacalar yaşanacak hayatın sıfırlarının önlerine, sıfırlara değer katacak sayılar koyma çabaları… Kaderlerin değişmeyeceğini bile bile yeniden hayatı tekrarlama provaları.

Kulaklarımda piyano ve kemanlar çalıyor gümbürtüyle değil inanılmaz bir ahenkle, kulaklarım sakin ve huzurlu, telefon çalıyor, tombişim bir şey lazım mı diyen sese akıyor yüreğim, bir artı huzur var soluduğum havada. Niye horluyorum o zaman bu kadar gürültüyle? Bu güllelerle birlikte gülle gibi gözlerime oturan ağır ve hafifleten uyku neden geceleri kaçıyor bilemediğim bir yerlere ara ara? Hiç uğraşmadan yeniden dalmalara kitap okuyorum izin verdikleri ölçüde, sevgim kabarmış köpükleşmiş süt kaymağı kıvamında.

Yakınlarımızdaki herkes gözle görünür bir heyecanın ayrı parçalarını taşıyor yüreğinde. Meraklar, heyecanlar, güzel dilekler, küçücük kıyafetler nefis bir aşure kazanı kaynatıyor evimizde. Aşurenin üzerindeki süslü nar tanelerine az kaldı, kart tanelerse yeni yetme civildekler gibiler, alayların içindeki gülüşmelere gülümsüyorum sadece. Elleri kimden, ayakları kimden, hele renkleri, hele de huyların en belirginleri, herkes kendinden bir parça görmenin derdinde sevinçle.

Karara rağmen hala isim hafızasına isim atmalar, bana göre cıva1 cıva2 en uygun anlam ifadesi. Uykularım deliksiz olmayacak ama uykularımın anlamı tarifsiz tarifler içerecek az kaldı.

Sevinçlerimiz kursaklarımızda rahatça nefes alır umarım iki şafak sonra.

 
Toplam blog
: 374
: 869
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1965 Akçakoca doğumluyum. Evli ve dört kız annesiyim, küçük bir kızın  anneannesiyim. A.Ü. Halkla..