Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Safranlı çorba

Safranlı çorba
 

Bir tutam safran
6 su bardağı su
1 adet tavuk göğsü
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı krema
200 gram mantar
Tuz
karabiber
 
Safranlı Çorba Nasıl Yapılır?
 
Safranı 1 su bardağı ılık suda 15 dakika bekletin ve bir kenara alın.
Tavuk göğsünü 4 su bardağı su ile 10 dakika haşlayın.
Tavuğu sudan çıkarıp, elinizle didikleyin.
Tereyağını bir tencereye alın ve un ile birlikte hafif pembeleşene kadar kavurun.
Tavuğu haşlayıp, soğuttuğunuz tavuk suyunu, süt ve kremayı ilave ederken,bir yandan da karıştırın.
Safranlı su, kalan 1 su bardağı su ve kıyılmış mantar ekleyip, 10 dakika kaynatın.
Didiklenmiş tavuk etini ekleyin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın.
Tuz ve karabiberini ayarlayıp, sıcak olarak servis yapın..
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 31
: 768
Kayıt tarihi
: 27.11.13
 
 

Bursa-inegöl ilçesinde ikamet etmekteyim, Uludağ Üniversitesi Muhasebe Bölümü mezunuyum, yemek fi..