Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sağ gösterip sol çakmak....

Sağ gösterip sol çakmak....
 

Merhaba değerli okurlar,

Öncelikle yazıma keşke olmasaydı diyerek, ama olduysa da artık AKP'nin kapatılması konusunda açılan davanın, Ülkemize ve halkımıza hayırlı sonuçlar doğurmasını diliyerek başlamak istiyorum.

Teşbihte hata olmazsa, Yargıtay Başsavcımızın bu hareketini, boks maçlarında kullanılan bir tabirle yani " Sağ gösterip sol çakmak" şekliyle adlandırmak istiyorum.

Evet, sade bir vatandaş olarak kapatma davasının DTP için olabileceğini düşünürken, AKP, gerçekten bir sürpriz oldu.

Söz konusu kararın bence getireceği en önemli sonuç, eğer ki AKP'nin kapatılması gerçekleşecek olursa, 71 kişinin siyasi hayatının 5 yıl süreyle dondurulması olacaktır.

Çünkü Sayın GÜL, Sayın ERDOĞAN ve Sayın ARINÇ gibi isimlerle birlikte, bu 71 kişi olasıdır ki, AKP'nin ağır topları olacaktır.

Yine bu 71 kişi içerisinde, haklarında şaibeli iddialar yer alan kişiler de yer alacaktır ki, işte tam burada 4 gözle beklediğimiz en önemli konu hayata geçebilecektir.

Yani bu kişilerin artık dokunulmazlığı kalkmış olacaktır ve haklarında hep söylenen şaibeli iddialar, yargı karşısında sonuçlanabilecek ve ya aklanacaklardır ya da yaptıklarının cezasını çekeceklerdir.

Yani halk ağzıyla, her yapılan, yapanın yanına kar kalmayacaktır.

Sayın Başbakan, taaa 2002 yılında halka vermiş olduğu dokunulmazlığı kaldıracağız sözünün arkasında durmamış, dokunulmazlık dosyaları da her seferinde dönem sonuna ertelenerek, haklarında şaibeler bulunan kişilerin yargı karşısına çıkmaları engellenmiştir.

Bu kişiler, tabii ki her seçim döneminde seçilebilecek yerlerden de aday gösterilecekleri için haklarında ki iddialar, Meclisin arşivinde yıllanmaya ve de unutulmaya ya da zaman aşımına benzer bir sürece bırakılacaktı.

İşte bu nedenle Sayın Başsavcımızın açmış olduğu bu davayı, siyasilerin de olumsuz manada yaptıklarının ya da olumlu yönde yapmadıklarının yargı karşısında hesabını verebilmelerine olanak vermesi açısından memnuniyetle karşılamaktayım...

 
Toplam blog
: 407
: 877
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

15.12.1950 Mersin doğumluyum. İzmir Ticari İlimler Mezunuyum. Bir Kamu Kuruluşundan  Şube Müdürü ..