Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sağcılar mı yoksa solcular mı daha ahlaklı?

Sağcılar mı yoksa solcular mı daha ahlaklı?
 

Amacımız insanları ahlaklı ahlaksız diye ayırmak değil. Kimin ne olduğu kimseyi ilgilendirmez zaten. İnsanların ahlak anlayışları ve ahlaka bakış açısından değerlendirildiği sosyolojik bir yazı bu.

Yanlış bilinen şeyler var çünkü. Öncelikle sağcı solcu kavramları kalkmış gibi görünse de bu doğal bir ayrımdır, adı değişir ama devam eder. Diğer bütün kavramlarla biz bu ayrımı anlatamayacağımız için unutulan bu iki ifadeyi kullanıyoruz. Bunları açıklamaya gerek yok, her ikisinin de ne olduğunu herkes biliyor. İçerdikleri guruplarda değişmeler var. Mesela MHP eskiden sağcı bir parti deniliyordu, bugün MHP sağcı diyemeyiz gibi.

Genel algı sağcılar ahlak konusunda daha tutucu solcular daha serbest biliniyor değil mi? Ben ise bunun böyle olmadığını düşünüyorum.

Sol yaşamsal olarak farklı, düşünsel olarak farklı. Tamam, serbestliği savunuyorlar ama iyiliklerden oluşmuş bir dünyanın peşindeler. Boş bir oyuncak kutusu gibi. Mini etekli akşama kadar ahlak vaazı veriyor. Tek eşliliği savunuyorlar. Aldatmaya şiddetle karşılar. Serbest olsun ama yaptığımız her şey de ahlaki olsun diyorlar.

Yani aslında muhafazakârların başındaki türbanı alıp bunların başına örteceksin, ortaya lafta değil(görüntüde değil) gerçekten muhafazakâr biri çıkar. Sağcıların dışları tutcu, solcuların ruhları tutucu. Sağcı tenini saklıyor, dindar, muhafazakâr mazbut. Ama tek eşliliği savunmuyor. Genç yaşta evleniyor, cinselliği erken başlatıyor. Sağcı 16 yaşında evleniyor, solcu 40 yaşına kadar bekâr. Hangisinin daha namuslu kalması mümkün. Değilse solcu cinselliğe uzak. Çünkü sağcı cinselliği istediği için 16 yaşında evleniyor. Koca istiyor/ya da kadın. Solcu bu isteklerini başka şekillerde gideriyor ya özgür gibi görünse de tutucu bir bakış açısı.

Sağcıların türbanıyla solcuların da düşünceleriyle yaşamak istemem. Paylaşım sitelerinde solcular akşama kadar ahlaktan namustan bahsediyorlar. Ama giyimlerine hal ve tavırlarına bakıyorsun Allah Allah diyorsun.

Bence solcular ahlak konusunda tutucu. Küçük kaçamakları, insanların hatalarını, şu şununla şöyle olmuş da vay ahlaksız vay… Türbanlı bu konularda daha rahat. O da hareketlerinde rahat değil. Üzerinde baskı var. Sanki bunları mecbur kalmış da o nedenle yapıyor gibi.

Solcu ahlakın edebiyatını yapıyor (yoksa itibarını kurtarmaya mı çalışıyor, böyle davranmaya ihtiyacı mı var. Solcu seninle her yere gelir ama onunla her konuda konuşamazsın. Sağcı duvar dibinde kaçamak her muhabbeti yaparsın. Öyle değilmiş de kendini kısıtlamak zorundaymış gibi. İlginizi belirtebiliyorsunuz. Okumuş kültürlüyse çok doğal karşılıyor. Solcu sanki ona asılıyormuşsunuz gibi davranışınızı ahlaksızlık olarak değerlendiriyor.

Her iki taraftan da arkadaşlarım oldu ve ortaya bu sonuç çıktı. Herkes kendince ahlaklı. Kimseye diyeceğimiz bir sözümüz yok. Solcu evliliğe karşıdır ama sadakati savunur, güler misin ağlar mısın? Sağcı evliliğe de sadakate de laf söyletmez, sadık kalmak istemiyorsa o bilir yapacağını. Sağcıya bakınca ahlaklı, solcuyu ise dinlerken ahlaklı.

Sağcılar daha çok seksle ilgilenirler, daha çok önem verirler, aşk da zaten sadece sağcılarda kalmıştır, solcular âşık olmazlar. Solcuların aşk durumları karışıktır, porno izledikleri falan söylenir. Bu durumun sosyolojik izahı zordur. Sağcı kadın kısıtlandığından onun için cinsellik ve aşk çekicidir. Solcu bıkmış tavırlarındadır. Yani sağcı yoktur yiyemez, solcu elinde var yemez.

Aldatan erkekler iki taraftan da değildir, biraz sağcı biraz solcu iki tarafın ortasıdır. Kadın yasaktır evdekini beğenmiyordur ya da evdeki konkendedir, evdeki onu beğenmiyordur. Sol cinsellikte bir tükenmişlik vardır yani. Bu yüzden aşkın gülleri sağcı hatunun yüreğinde açar. Ama işte onun bahçesinin kapısı da kilitlidir.

Solcularda kuru sevgi, ahlak ve insaniyet;  sağcılarda ölüm, koca, Allah bilir. Solcular kötülük yapmaz, yaramazlık yapar. Sağcılar kötülük yap, tövbe et ya da cehennemde yan. Sağcılarda bir adamın ikinci karısı olma, üçüncü karısı olma geri görüşten değil cinselliktendir. Böyle serbest olduklarını düşünürler. Bu da onlar için özgürlüktür. Elde edebildikleri budur. Solcular tek eş ile evlenir belli bir yaştan sonra da bıkıp bırakırlar. Okey oynamak için evlendiğini söyleyen solcular vardır.  Koca sağcı için kocadır (yani onunla yatan) solcu için eştir(yani onunla yaşayan, birlikte sinemaya falan giden)  Sağcı kadının aşkla ilgili isteklerini yerine getirin size köle olur.  Solcu kadın aşk ve seks fazla önemli değildir.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..