Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sağduyu geri adımmış

Sağduyu geri adımmış
 

Merhaba değerli okurlar,

Şu son günlerde Ülkede neredeyse herkes ayakta...

Artık olaylar öyle bir hal aldı ki, Cumhurbaşkanı dahi bu mevcut durumun rayına oturması adına, siyasi Partilerle muhabbete başlamıştır.

Sivil toplum örgütleri, 81 ilde düzenledikleri açıklamalarla, toplumun her kesimini sağduyulu hareket ederek, bir adım geri atmaya davet etmektedir...

Bu ne manaya geliyor denirse, bence olasıdır ki, AKP'yi Ergenekon davasında, Anayasa Mahkemesini ise AKP davasında, geri adım atmaya davet anlamını taşıyor.

Yani bir noktada, her iki tarafında en azından yargıya intikal eden davaların daha fazla üzerine gidilmemesini istikrar açısından istiyorlar gibi gözüküyor.

Oysaki, onlar değil miydi, hukuktan bahseden, yargının bağımsızlığından bahseden?

CHP, AKP yöneticilerinin geçmişde söyledikleri ve günümüzde ise yaptıkları icraatlarla, Ülkeyi laikliğin dışına çıkararak, bir din devleti olma yoluna gitmekle, AKP'de kendilerine göre Ülkede var olduğunu iddia ettikleri istikrarın bozulacağı yönüyle, halkı ikilem içerisinde bırakmaktadır.

Sermaye çevreleri ise, kazançları azalacak endişesiyle sağduyu adı altınnda siyasileri geri adım atma yönünde çağrıda bulunmaktadır.

Oysa ki, ülkemizde, demokrasinin daha ileri bir seviyeye gitmesi ile, hukukun ve yargının bağımsızlığı adına davalar gidebildiği yere kadar her hangi bir siyasi etki altında kalmaksızın gitmelidir.

Bu nedenle, buradan bir çağrıda bulunmak gerekliliğine inanıyorum. O da şudur;

Ülkemizde, demokrasiden, hukuktan bahsedenler, halkı o ya da bu şekilde korkutmaktan vazgeçmeli ve herkes Ülkenin idaresi yönünde üzerine düşeni yapmaya devam etmelidir.

Yargımızda, mevcut bilgi ve belgeler çerçevesinde, herhangi bir etki altında kalmaksızın yapacağı incelemeler çerçevesinde, yargı karşısında hesap vermesi gerekenleri, hangi pozisyoda olurlarsa olsunlar, çağırıp, yargılamalarını yaparak, sonucuna göre de gereğini yapmalıdır.

Yani atılacak adım, geri değil, ileri olmalıdır.

 
Toplam blog
: 407
: 877
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

15.12.1950 Mersin doğumluyum. İzmir Ticari İlimler Mezunuyum. Bir Kamu Kuruluşundan  Şube Müdürü ..