Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '06

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Sağır oda

Sağır oda
 

Dün akşam, Kanal D ekranlarında, yeni yayın döneminin “ Kurtlar Vadisi ” si olmaya aday bir dizi başladı. Yapımın künyesine de baktığınız zaman ortak isimleri görmek de mümkün. Konsept danışmanlığını yine Soner Yalçın üstlenmiş. Kendisi zaten yazdığı kitaplar ve görev aldığı televizyon yapımlarında ülkemizin yakın tarihi ile ilgili geniş kitlelere ulaşan çalışmalara imza atmış ve atan bir kişilik.

Dizinin iki yapımcısından birinin, yine araştırmacı-gazetecilik ve haber programcılığı alanında isim yapmış Cüneyt Özdemir olduğunu görmekteyiz. Özellikle Cüneyt Özdemir-Soner Yalçın isimlerinin, çalışma üzerindeki etkisi gün gibi açık.

Arsen Gürzap, Engin Cezzar gibi kilometre taşı isimler oyuncu kadrosunun kalitesi hakkında ciddi mesajlar veriyor izleyenlere, olumlu anlamda. Ki, daha ilk bölümde tespit ettiğimiz bir başka husus ise dizinin genç oyuncuları da ustalara uyun göstermede hiç de geride kalmamışlar.

Dizi müzikleri, son dönem yapımların tartışmasız en iyisi diyebileceğimiz ve marka olmuş bir isme ait: Gökhan Kırdar/Loppus. Çok söz söylemeye sanırım gerek yok.

Çekimleri muhteşem mekanlarda yapılmış olan çalışmada, adeta tarihi yarımadaya ve onun dünya hazinesi yapılarına doyuyoruz. Ata yadigarı köşkler, kasırlar, yalılar muhteşem bir ev sahipliği yapıyor diziye.

İlk bölümde en çok dikkatimi çeken konulardan biri yasadışı Hizbullah örgütüne atfedilen teşkilatın yaptığı eylemler anlatılırken; İslam’ın hoşgörü, kardeşlik ve barış dini olduğu gerçeklerine de vurgu yapılması ve bir Mevlevi dergahından kesitler sunulması oldu. Samimi Müslümanların, İslam adına hareket ettikleri gerekçesi ile zulüm yapan bir yapılanmayı seyrederken içlerinde duydukları buruk üzüntüyü, Mevlevi dergahındaki dingin ve kucaklayan hava bir nebze olsun hafifletmiştir diye düşünmekteyim.

Sağır Oda, daha ilk bölümden itibaren izleyenlerini ekran başına kilitlemeyi başardı yargısına rahatlıkla varabiliriz. Devam eden bölümlerini merakla izleyeceğiz.

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..