Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Sağır odanın ilginç konusu...

Sağır odanın ilginç konusu...
 

Perşembe akşamları Kanal D kanalında ‘’sağır oda’’ isimli bir dizi var. Dizi, yıllardır Amerikan yapımını seyrettiğimiz konuların ulusal hale çevrilmiş hali. Yani bizim esas oğlanlar ülkeye karşı çalışanlara göz açtırmıyorlar. Güzel de bir dizi , gerçi karşısına ‘’kurtlar vadisi’ni’’ koyarak; Türk Türk’e her zaman müdahale eder sözünü uygulamış oldular ama olsun.

Asıl söylemek istediğim, son bölümde Mayıs ayında Cumhurbaşkanı’na karşı yapılacak bir suikasti haber alıyorlardı ve buna karşı önlem alınıyordu. Konuşmalar, suikastin Amerikan kökenli olacağını ifade ediyor. Türkiye’nin yönetiminin Amerikan güdümünden çıkmaya çalışmasının cezalandırılacağı ima ediliyordu.

Bu dizide daha öncede; Uğur Mumcu suikast’i , Eşref Bitlis’in uçağının düşürülmesine dair konular gösterilmişti. İlginç olan artık muamma olan konular dizilerle halka açık ediliyor.

Benim dikkatimi çekti. Mayıs ayında Cumhurbaşkanı’na yönelik bir tehdit dizide açık ediliyordu. Sanıyorum her şey göründüğünden daha gri. Bizi bir türlü rahat bırakmayanlar umarım kendileri daha büyük dertlerle muhatap olurlar. Bizim çektiğimiz artık bini aştı çünkü. Ve gerçekten Vatan sevdalısı insanlara her zamankinden daha çok ihtiyaç var.

P.s: Editörüme haksızlık ettiğim için bir özür dilemem gerekiyor diye düşünüyorum. Sanıyorum, AKP benimde sinirimi bozdu. Yazılarımın yayına konma şekliyle ilgili bir eleştiri yollamıştım. Ama çok da doğru değildi. Bizimki de yazarlık yanılgısı olsun artık.

 
Toplam blog
: 187
: 1260
Kayıt tarihi
: 02.10.06
 
 

İyiye ve güzele götürmeliyiz Dünyayı. Sürekli daha çok kazanmak, daha yukarıdan bakmaya çalışmak,..