Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '10

 
Kategori
Deneme
 

Sağırın adı çıkmış ama...

Sağır duymaz uydurur atasözü şüphesiz bir neden sonuç ilişkisine dayanıyordur. Yaşanmış gerçeklikler atalara ileride durum üzerine çeşitleme yapılmasın diye bu sözü ettirmiş, bu vesileyle muhtemel kargaşalara da engel olunmuştur. Zaten konumuz da bu değildir. Konumuz; doktorlar nezdinde herhangi bir sıkıntısı tespit edilmeyen keskin kulaklı şahısların duyup uydurduklarıdır. Zira durum komiktir, gariptir. Esasen olaya yaratıcı gözle bakmak da bir seçenek olabilir ama ben yapamıyorum, buyrun bir de siz bakın.

Çok net hatırlamıyorum ama 90’ lı yıllarda televizyonlarımızdan evlerimize sızan bir şahsiyet vardı. Bu medya karakteri uzun bir süre işgal ettiği hayatımızdan bir anda çıkıp gitti ama ekranda beliren yüzü ve “bennnn Saadettinnn Teksoyyy” diye bağıran sesi hala aklımda. Hatırladıkça gülümsüyorum ama beni asıl güldüren, programı kaçırmayıp üstüne de “geçen hafta da taşlarla konuştu” gibi bir hayli acayip hikayeleri paylaşan arkadaşın adama ısrarla Sabahattin Tekdoğan demesi.

Hayır isim uzun aklında tutamıyor diyeceğim ama kendi uydurduğunun da aslından aşağı kalır yanı yok! Peki her hafta heyecanla bekleyip, kaçırınca karalar bağladığı “Şehnaz Tango” adlı dizinin adını, kanımca daha münasip bulduğu için, “Şehmuz Tango” olarak değiştiren komşuya ne demeli? Valla zahmete değmez, defalarca söyledik anlamadı. Vardı herhalde bir bildiği deyip geçmek lazım! Hafta sonunda küçük kuzenine bakmakla görevlendirilen kızın gece telaş içinde telefona sarılıp “teyzeeee, Damla’ nın sünepe pijamasını bulamıyorum, nerde acabaaa? ” sorusuna anneden şaşkınlık ve garipseme karışımı bir hisle cevap gelir: “ Snoopy olmasın o??” Asıl bombayı sona sakladım. İş dünyasında kullanılan bir kağıt vardır; antetli kağıt. Ama belli ki onunla profesyonel ilişkiden daha fazlasını yaşamak isteyenler var. Daha kişisel, daha içsel. Yoksa ne diye ona Antepli kağıt denir ki? Bu uydurma yeteneği, bu yakıştırma mahareti, bu inkar, bu inatla bu hikayeler de bitmez. Siz siz olun kazara bir gerçek kesit kurbanı olmamak için kulağınızı açın ki sonradan acı acı çınlamasın! Benden söylemesi...
 
Toplam blog
: 22
: 588
Kayıt tarihi
: 08.12.06
 
 

Sabun köpüğüne alerjili organizma! Ankara' nın en sert kışlarından birinde doğmuşum ki zaman ..