Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '08

 
Kategori
Aile
 

Sağlam bir aile yapısı için ne yapılmalıdır?

Sağlam bir aile yapısı için ne yapılmalıdır?
 

Kimi daha fazla seviyorsunuz? cocuklarımı, sigarayımı? seçimini yap...


Aile bir toplumun atom yapısıdır. Nasıl bedenin en küçük yapı taşı atomsa ailede toplumun devletin en küçük yapı taşıdır. İstisnalar hariç bir aile bile toplumun nasıl bir düzen ahlak ve terbiye düzeyinde olduğunu belli eder. Eski zamanlarda ki aile yapıları çok seviliyor, o düzeye gelinmek isteniyor ama nedense o aile yapıları kurulamıyor. Eski aileler saygı çerçevesi içerisinde bir bütün olarak sırlarını dışarıda televizyonda ve bazı programlarda değil de aile içinde karşılıklı çözümlerde oluyordu. Ailede bir reis vardı. O da erkekti. Belki bu bölüme bazı bayanlar kızacaktır ama erkek bayandan her zaman bir adım öndedir. Bir evde aç çocuk oldu mu sen nasıl erkeksin bir çocuğu doyuramıyorsun derler. Tamam, kabul ediyorum erkek ve kadın eşittir. Ama bir evde de son sözü söyleyen ama evdekilerden her kesinde görünüşünü alan birisi olması lazım. Bir ailede erkek erkekliğini kadın kadınlığını cocuk da çocukluğu bilecek. Eğer böyle bir düzen kurulmaz ise zaten o aile uzun sürmek orada huzur olmaz. Eskilerin bir lafı varır. Korkunun olmadığı yerde saygı saygının olmadığı yerde huzur olmaz diye. İşte düzende tam burada eğer bir ailede korku ve saygı bulunmazsa orada aile diye birşey kalmaz. Erkek erkekliğini bilecek derken evine barkına hanımına ocuğuna çocuğuna bakacak ihtiyaçlarını görecek dertlerini dinleyecek. Ama yiyecek içecek sağlamamakla reislik olmaz. Onları memnun edecek. O zaman ailenin sağlam olması için ilk adım atılmış olur.

Aile de en büyük sorun çocuk yetiştirmek. Pek çoğumuz bu görevi çok büyük görüyor başka kişilere yönlendiriliyor. Bakıcıdır falan. Siz ailenize eğitimi tam vermeniz lazım ki onu kötülüklerden uzak tutmamız lazım. Öncelikle kötü alışkanlılardan korumak için onu kötü olan yerlerden cefa dır dır oyun salonlarıdır uzak tutacağız. Gerekirse evimize gereken elektronik malzemeyi alıp filtre programını kurup çocuklarının başka yerlerde yanlış olan şeyleri görmemeklerini engellemektir. Bu seferde belki PC bağımlılığı olabilir ama bucuda bir sıra ile yapacak ve düzenleyeceksiniz. Onları korumanın en büyük yollarından birisi de onların yanında zararlı alışkanlıkları kullanmak. Sigaradır içkidir. Bunların onların yanında kullanmamak mümkünse hiç o kullanmamak gerekir. Anne ve babalarının zararlı alışkanlıklarını gören çocuk iki tür yola başvurabilir. Ya nefret ya özenti. Bunların çoğunluda özenti oluyor. Çocuklarımızı, bağımlı olduğumuzdan fazla seviyorsanız siz bağımlılıklarınızı bırakın.

Çocuğun kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlayacak bir diğer maddede eğitim. Eğitim onu kolejlere en güzel üniversitelere göndermek değildir. Ailede en güzel eğitimi vermek ihtiyacı olduğu kadar din eğitimi vermek ki bunların yapılmasının yasak olduğunu zararlı olduğunu uygun olmadığını anlayan çocuk uzaklaşacaktır. Sizde lütfen bu konudaki görüşlerinizi yazarsanız iyi veya kötü sevinirim...

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..