Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '08

 
Kategori
Spor
 

Sağlam sakata geldi

Sağlam sakata geldi
 

www.milliyet.com.tr


Beşiktaş lider olarak 20 bin taraftarıyla gittiği Olimpiyat stadından eli boş döndü 2-1. Liderliği Fenerbahçe’ye kaptırırken, Brezilyalı yıldız Bobo ve son günlerin formda kelecisi Rüştü’den mahrum çıkacak derbiye. Beşiktaş lider olarak gittiği İ.B.Belediye deplasmanında adeta bozguna uğradı.

Şampiyonluk yarışında ağır yara alan Beşiktaş’ın haftaya İnönü’de Fenerbahçe’yi mutlaka yenmesi gerekecek. Takımda bir çok sakat ve cezalının bulunması Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ı kara kara düşündürüyor. Özellikle orta sahada yaşanan sıkıntıyı derbide nasıl aşacağı merakla bekleniyor.

Orta saha zafiyeti

Beşiktaş Türksel Süper ligin bitimine yedi hafta kala İ.B.Belediye deplasmanında altın değerinde 3 puanı bıraktı. Takımın orta sahasında yaşanan sakatlıklar ve kart cezalıları Sağlam’ı değişik bir on bir kurmaya itti. Fakat maça 3 forvetle başlayan Sağlam’ın Beşiktaş’ına karşı Abdullah Avcı’nın avcıları iş başındaydı. Orta saha özelliği olmayan rakibi karşısında çok rahat bir oyun ortaya koyan Belediyeli futbolcular, rakibin 10 kişi kalmasının ardından oyunun hakimi oldular. Bir çok gol pozisyonunu değerlendiremeyen ev sahibi iki eski Altaylının muhteşem performansıyla maçı kazanmayı başardılar.

Beşiktaş ise Cisse, Serdar Kurtuluş ve İbrahim Toroman’ın yokluğunda rakibe karşı orta saha direnci gösteremedi. Holosko’nun yükselen performansı Belediye maçında da devam ederken, Brezilya’lı yıldız Bobo’nun rakibine yaptığı gereksiz müdahale sonrası kırmızı kart görmesi takımı zor durumda bıraktı.

2 eski Altaylı işi bitirdi

Maçın hemen başında eski Beşiktaşlı İbrahim Akın’ı kaçıran eski Galatasaraylı yıldız Necati Ateş, takımının 1-0 öne geçmesinde başrol oynadı. İbrahim Akın’ın zamanlaması ve topa vuruşu mükemmeldi. İki futbolcunun maç boyunca gösterdiği mükemmel uyum Belediye’nin sahadan 3 puanla ayrılmasına yetti. Beşiktaş’ın golü ise 19’uncu dakikada Ekrem’in geri pasının kısa düşmesini iyi takip eden fırsatçı Holosko’nun kafa vuruşu sonrası geldi. Bu dakikadan sonra maça ağırlığını koyan kartal oyunu rakip kaleye yıktı. Ancak gol beklenen dakikalarda Bobo, Ekrem’e yumruk atıp takımını 10 kişi bıraktı. İkinci yarı Belediye’nin kontrolünde geçti. İsabetli paslarla Beşiktaş’ın gardını düşürdüler ve 85’te Necati’nin müthiş kafa vuruşuyla maçı kopardılar.

Son günlerde adı Galatasaray’la anılan Abdullah Avcı’nın takımı son derece disiplinli ve ne oynayacağını bilen bir takım izlenimi verdi. Özellikle takıma sezonun ikinci yarısında katılan İbrahim Akın ve Necati Ateş’in performansı göz kamaştırıyor. Takımın yabancıları Tjikuzu ve Adriano’nun da takıma katkıları üst düzeyde. Avcı mükemmel bir takım organizasyonu oluşturmuş ve eksik Beşiktaş’ın zaaflarını iyi değerlendirmiş.

Murat Aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..