Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '10

 
Kategori
Güncel
 

Sağlığa zararlı olmayan alkol

Sağlığa zararlı olmayan alkol
 

SAĞLIĞA ZARARLI OLMAYAN ALKOL


Bilim adamları için yaratıcılık ülke cins ırk dil din farkı gözetmeksizin sürüyor. İşte bunlara bir yenisi daha eklendi.

İngiliz bilim adamları akşamdan kalmalığa yol açmayan, ve insan sağlığına zarar vermeyen özel bir alkollü içecek üretm yolundqa adımlar atıyorlarmış. London İmperial kolej profesörlerinden David Nutt araştırmaları sonucunda alkolle aynı hissi yaratacak ancak sağlığa zararı olmayan özel bir içecek üretti. 2012 de piyasaya sürülmesi düşünülen içecek sayesinde sarhoş olmak yerine çakırkeyif olma imkanı sağlanıyor.

Başka bir özelliği de bu içeceğin bir antkorununda üretilmiş olması. Antikor da bu içkiden sonra alındığında ertesi gün için hiç alkol almamış gibi, akşamdan kalma etkilerini yok ediyor. Tabii ki karaciğeride koruyor. Tadı olmayan bu içecek meyveli bir içecekle birlikte satılacakmış.

Bence bu bizim Türk Rakıseverleri bozar, biz şişenin dibini görmeyi şiar ednmiş, ertesi gün de her ne kadar yakınsak da yine akşam masa başına oturan Erkek ! milletiz. Anladınız ne demek istediğimi. Yiğitliğimize b....k sürdürmeyiz. Ama içince b....k çukuruna düşenlerimizde az değildir. Bu haberin başka bir tarafı, sayın profesörün belkide henüz Türk Rakısını tatmamış olması talihsizliğidir.

Belki bizim aslan sütümüze uygun bir antikor üretip yiğit içkiseverlerimizi içki sonrası rezil hallere düşmekten kuratmaya katkısı olur. Bundan sonrası için beklentimiz, Sn. Prof. Davd Nutt’a bir şişe Türk Rakısı götürecek biri çıkarda Profesörün araştırmalarına katkıda bulunur.

 
Toplam blog
: 39
: 670
Kayıt tarihi
: 30.11.09
 
 

1950 doğumlu. 4 yıl Kimya Mühendisliği eğitimi almış, 1969’dan beri İstanbul'da yaşayan, çağdaş kasa..