Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '08

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Sağlığımız

Sağlığımız
 

Burnumuzun dibine kurulan, sayıları hızla artan baz istasyonlarını haklı olarak istemiyoruz, sevmiyoruz. Çevremizde kanserler, kalp krizleri çoğalmaya başladı. İnsanlar artık uykularında dinlenemeden, sabahları yorgun biçimde uyanıyorlar. Bunlar, ciddi problemlerdir. Bugün sağlığına güvenen, yarın tedavisi mümkün olmayan bir hastalığın pençesine düştüğünde, parasının, servetinin işe yaramayacağını unutmamalıdır.

Telefon şirketleri büyük paralar kazanacaklar, o şirketlere çatılarını kiralayanlar, o şirketlere kolaylık sağlayanlar büyük paralar kazanacaklar. Bu arada masum halkımız zehirlenecek … Teknoloji hizmeti, seri cinayetlere zemin hazırlar gibi verilemez ama maalesef veriliyor. Derler ya hep: Burası Türkiye diye. İnsan yaşamından, insan sağlığından daha önemli ne olabilir ?

Kanser uzmanlarımızdan, Profesör Doktor Erkan Topuz’un ifadesine göre: Sağlık açısından, bir baz istasyonunun yerleşim birimlerine uzaklığının en az 500 metre olması gerekiyor. Daha önceki bilgilerde, bu uzaklığın 300 metre olması gerektiği belirtiliyordu.

1) 300 ya da 500 hiç farketmez, zararlıdır.

2) 500 metre çapında bir çemberin içinde oturanlar, çalışanlar gerçekten radyasyon tehlikesinin farkındalar mı ? Sanmıyorum.

3) Bu istasyonların şehir merkezinde bulundurulması doğru mu ?

Müdahale etmek için, cihazların yakınlarında mutlaka çok sayıda kanser vakaları mı görülmeli ? O zaman mı aklımız başımıza gelecek ?

21 Nisan 2008 gecesi, saat 01.30’da, Uğur Dündar’ın ARENA programına katılan ve önemli uyarılarda bulunan Erkan Topuz, cep telefonlarıyla 30 saniyeden fazla görüşülmesi durumunda kişinin büyük riske girdiğini, beyin fonksiyonlarının olumsuz etkilendiğini söyledi.

Fotoğraftaki hanımefendiyi gördüğümde, modern kıyafetliydi ve çok düzgün konuşuyordu, yani kültürlü birine benziyordu. Tam 20 dakika görüştü telefonla …

İNSAN ÖNCELİKLE, KENDİ VARLIĞINA SAYGI DUYMALIDIR.

EGOLAR VE MADDİ İLİŞKİLER, VARLIĞIMIZIN ÖNÜNE GEÇİYOR.

GEÇMEMELİ AMA GEÇİYOR …

Yazan ve paylaşan: Claudius

 
Toplam blog
: 56
: 334
Kayıt tarihi
: 12.06.07
 
 

İzninizle hayatıma dair satır başlarını aşağıda sunuyorum. Yolunuz düşerse günün birinde beklerim. ..