Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Hikmetullah Yetkin Gazeteci Yazar

http://blog.milliyet.com.tr/hikmetullahyetkin

05 Mart '14

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Sağlığınız için bu yazıyı okunuz?

Sağlığınız için bu yazıyı okunuz?
 

Hikmetullah Yetkin -Sağlığınız için bu yazıyı okunuz?


Sağlığın en hassas noktası olan göz, beden diline sahip çıktığı gibi ruhsal tedaviye de büyük etken eder. Sağlığımızın ilaçlarla çözüm olmayacağını biliyoruz. Bu yüzden göz ile ilgili yapılan araştırma ve inleme sonucunda bulunan deri dokular ve göz hastalıklarını, tedavilerini aşağıda sıralamış bulunmaktayım. Lütfen yazıyı okuyup, yorumlayınız!

Göz Kanseri nasıl oluşur? Önlemleri nelerdir?

Bulanık vizyon-Initial bulanık görme genellikle göz ardı veya olabilir gözlük gerektiren Refrakter hatalarda suçladı. Bu görünüşte zararsız belirti ile göz kanseri için risk faktörleri arasında özellikle göz kanserlerinin erken tespit için bir vizyon tarafından takip gerekiyor.

Yanıp söner veya görsel alan noktalar. Hastalar, çizgiler, kayan nokta, wiggly çizgiler veya noktalar gözleri önünde görebilirsiniz. Bu belirti, göz bozuklukları katarakt vb gibi sayısız yaygındır. Onlar göz kanserlerinin özellikle riski olanlar arasında tutmak için dikkatli değerlendirilmesi gerekir.

Göz görme tam veya kısmi kaybı bazen orada "ulaşmayan"-vizyon etrafında çevre kaybolur. Görüş genellikle akin to bir at gözlüğü ile olur. Bunlar bazı hastalar gibi bir tünelden görmek olabilir. Bu tünel vizyonu denir. Kademeli tam görme kaybolur.

Acı içinde ya da çevresinde göz. Bu, esas olarak tümör üzerinde göz sarf basınç nedeniyle oluşur. Ağrı çoğu göz kanser nadirdir. Kanser adenksal yapıları, sinirleri etkiler ya da diğer bölgelerine yayılır oluşur.

Göz şişkin. Retinoblastoma çocuklarda görülebilir.

Etkilenen göz görünümünü değiştirme…

Göz üzerinde bir nokta ya da bir köstebek üzerinde iris boyutta büyümüş veya görünümü değişti görünebilir.

Peki, gözlerin hassas noktaları ve önemleri nelerdir?

Çok uzun saatler oynanan bilgisayar oyunları gözde kirpik dibi iltihabı, alerji ve kuruluk yapabilir. Ayrıca uzak görme kusuru oluşmasını tetikleyebilir.

Gözde sulanma, kaşıntı, ağrı, okurken zorlanma, yazıların birbirine karışması, göz ve baş ağrısı olması, başı eğik tutarak okuma, gözleri kısarak bakma, odaklanma problemleri göz hastalıkları belirtisidir.

Çalışma ortamınızda soft tone sarı aydınlatma kullanın. Şeker hastasıysanız ve sporcuysanız göz dibi muayenesini ihmal etmeyin.

Makyaj malzemelerini ortak kullanmayın. Göz nezlesi olarak bilinen konjonktivit göz farı, göz kalemi ve rimel gibi başkasının makyaj malzemeleriyle geçebilir.

Özellikle renkli gözlü kişiler güneş ışığına daha hassas olurlar. Renkli gözlü kişilerde kızarıklık görülme oranı koyu renkli gözlülere göre daha fazladır. Bu nedenle renkli gözlü kişilerde güneş gözlüğü kullanımı daha önemlidir.

Güneş ışınlarına çok maruz kalmak zamanla lensimizde koyulaşmaya, katarakta ve görme noktasında hassasiyete sebep olur. Güneş ışınlarının dik geldiği dönemlerde güneş gözlüğü kullanmalıyız.

Bilgisayar başında çalışanlarda alerji, kuruluk, kirpik dibi iltihabı görülme sıklığı artar. Aralıklı dinlenmeler ve göz kırpmak gereklidir.

Gözünüze aldığınız ani bir darbe ya da gözünüze bir cisim kaçması durumda gözünüzü ovalamayınız. Var ise serum fizyoloji ile yok ise su ile bol yıkayarak göz hekimine başvurunuz.

Eğer bu kişide gözde kızarıklık, aşırı sulanma ve kapak şişliği var ise bulaşıcı olabilir. Temas ettiyseniz elinizi sabun ile yıkayınız.

 

Araş.Kgu.Yz. Hikmetullah Yetkin

 

 
Toplam blog
: 115
: 984
Kayıt tarihi
: 15.10.12
 
 

Susmak en iyi cevap olsa gerek. Basitin yorumu, ağırın taşını sayar sadece...  Hikmetullah Yetkin..