Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '12

 
Kategori
Sağlık
 

Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde yeni dönem

Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde yeni dönem
 

Devlet hastanelerindeki yeni sistem nedir?

Kastamonulular’ın Devlet Hastanesi çıkarması!

Beykozlu Kastamonular, Op. Dr. Yavuz Baştuğ’un ardından “ Hastane Yöneticisi” olarak atanan hemşerileri Dr. Yaşar Çelik’e nezaket ziyareti gerçekleştirdi

Süleyman Çalık başkanlığındaki Kastamonular Derneği (KASDER) Beykoz Şubesi, kalabalık bir heyet ile Op. Dr. Yavuz Baştuğ’un ardından “ Hastane Yöneticisi” olarak atanan hemşerileri Dr. Yaşar Çelik’e makamında bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Yeni hastane sistemi hakkında bilgi aldılar

Dr. Yaşar Çelik’e yeni görevinde başarılar dileyen heyet; Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde idari işleyiş ile ilgili olarak yeni kurallar getiren ve bu bakımdan sağlık alanında yeni bir dönem olarak nitelenen uygulama hakkında kendisinden detaylı bilgiler de aldı.

Eski Başhekim Baştuğ, Bursa Genel Sekreteri oldu

2 Kasım 2012 tarihi itibariyle Beykoz Devlet Hastanesi “ Yöneticisi” olarak ataması yapılan Op. Dr. Yaşar Çelik, bundan böyle hastanelerde    “ Başhekim” in,  “ Hastane Yöneticisi”nin altında çalışacağını ve diğer idari müdürler ile aynı seviyede olacağı bilgisini verdi.

Yeni uygulama ile Türkiye genelinde 87 adet Kamu Hastane Birliği oluşturuldu. Op. Dr. Yavuz Başbuğ da, Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi iken, yeni uygulama sonrasında Bursa Genel Sekreteri olarak atandı.

Yeni idari kadrolar

Op. Dr. Yaşar Çelik’in aktardığına göre, yeni sistemde “ Hastane Yöneticisi” hem mali, hem de tıbbi işler ile yani hastanenin “ Bütünü” ile ilgilenirken; Başhekim, ağırlıklı olarak tıbbi ve hekim ayağı ile ilgilenecek.

Yeni sistem, Yönetici ve Başhekim’in dışında ayrıca Sağlık Bakım Müdürü ile Mali İşler Müdürü’nü de idareci olarak sisteme dahil ediyor.

Sağlık Bakım Müdürü

İhdas edilen yeni “ Sağlık Bakım Müdürü” unvanı eski “ Baş Hemşirelik” makamına tekabül etmekle birlikte, yeni sistem bu müdürlere sadece hemşireler ile değil, röntgen teknisyeninden, anestezi teknisyenine veya fizyoterapistten, biyoloğa kadar daha geniş bir alanda görevlendirmeler yapma yetkisi veriyor.

Mali İşler Müdürü

Mali İşler Müdürü ise, eski hastane müdürünün yaptığı birtakım idari ve mali işleri üstleniyor: Hastanenin döner sermayesinin hesaplanması, ödemeler, borçlar vs gibi.

8 idareci şu an sözleşmeli personel konumunda

Op. Dr. Yaşar Çelik’in verdiği bilgilere göre, şu an yeni sisteme göre Beykoz Devlet Hastanesi’nde 8 kişi sözleşmeli olarak çalışıyor. Bu kişilerin kadroları devam etmek ile birlikte, ücretsiz izine ayrılmış sayılıyorlar. Doktorlar ve diğer personel ise eski sistemde olduğu şekliyle yani kadrolu çalışmaya devam ediyorlar.

Sistem, bir dinamizm getirecek; eski yapı hantaldı!

Bu değişikliğin sisteme bir dinamizm kazandıracağını ve ciddi anlamda bir denetlenme süreci getireceğini kaydeden Op. Dr. Çelik, şunları söyledi:        “ Bizler denetleneceğiz ve bu şekilde ekibimizi de daha sıkı kontrol edeceğiz. Bütün hastanelerdeki yönetici ve idareciler zaman aman değerlendirmeye tabi tutulacaklar. Eski yapı daha hantaldı. Özellikle kadrolu olarak bir makama oturduğunuz zaman oradan sizi görevden alıyorlardı; mahkemeye veriyordunuz, 15 gün sonra geri geliyordunuz. Bu sistemde ise böyle bir şey yok. Bu sistem başarıya endeksli, kriterler net. Başarılıysanız devam edersiniz, başarılı değilseniz, bırakırsınız. Dolayısıyla sizin yerinize başarılı olacak başka bir insan gelir. Bu açıdan çok dinamik bir yapı. Ben bu manada çok katkısı olacağını düşünüyorum.”

7 yıldır Beykoz’da görev yapıyor

Beykozlu olan hatta Beykoz Devlet Hastanesi’nde dünyaya gelen üroloji uzmanı Op. Dr. Yaşar Çelik, 7 yıldır Beykoz’da görev yapıyor. Bu sürenin 5 yılını Başhekim Yardımcısı olarak geçiren Dr. Çelik, Beykoz Güncel Haber’e verdiği özel röportajda, “ Belki de doğduğum oda burasıdır” diyerek, hali hazırdaki makam odasını işaret ediyor!

Yeni Başhekim İstinye Devlet Hastanesi’nden

Başhekimlerin sadece tıbbi hizmetlerden sorumlu tutulacakları yeni sistem sonrasında Beykoz Devlet Hastanesi’ne Başhekim olarak ataması yapılan ilk kişi ise, İstinye Devlet Hastanesi’nden gelecek olan ürolog Op. Dr. Abdurrahman Besler.

Haber: Arzu Başlantı

arzubaslanti@yahoo.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..