Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '08

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN DOĞAÇLAMA TİYATRO EKİBİ..

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN DOĞAÇLAMA TİYATRO EKİBİ..
 

KOMEDİ İSTASYONU TİYATRO EKİBİ


<ı>Bizden bir haber ve yansımaları…

[Bir grup sağlık çalışanı, Psikodramacı Sosyal Hizmet Uzmanı Ali SONGÜL’ ün öncülüğünde bir araya geldiler, hem kişisel gelişim, hem de sanatsal gereksinimlerini karşılamak için.. Aynı zamanda sosyal sorumluluk gereği sosyal yaşantı zenginliği oluşturma amacına yönelik toplumsal gelişimi desteklemeyi öngören etkinliklerle sanat üretebilmek adına buluştular. Bu amaçla sahnesel etkileşimin en etkili yaklaşımlardan biri olan psikodrama temelli Isınma Oyunları ile 23 Ekim’de Alanya Kültür Sarayında atölye çalışmalarına başladılar.

Ekip şu an 9 kişi, kuruluşunda açık grup formatında bir yapılanma söz konusu, bu nedenle ekip üyeleri aldıkları doyuma ve başarıya bağlı olarak ekipteki varlıklarını sürdürebilecekler ve gerektiğinde ekip, yeni katılan üyelerle yoluna devam edecek.

Ekipte Psikodramacı bir Sosyal Hizmet Uzmanının yanı sıra 1 Fizyoterapist, 4 Hemşire, 1 Sağlık Yöneticisi, 1 Sağlık Memuru ve 2 Sağlık Teknisyeni bulunmakta..

Okullara, sağlık ve sosyal hizmet kuruluşları yararına, gençlik merkezlerine yönelik eğitsel ve interaction gösteriler sunmayı da hedefleyen <ı>Sağlık Çalışanlarından oluşan Doğaçlama Tiyatro Ekibi, öncelikle sağlık çalışanlarının motivasyonu ve sanat gereksinimlerine yönelik sanatla sosyal çalışma teknikleri kapsamında grup çalışmaları düzenlemekte.

İlk atölye çalışmalarının heyecan verici boyutlarda gerçekleştiğini ifade eden Grup Yöneticisi Ali SONGÜL, “Psikodramatik, Sosyometrik Sahnesel Etkileşimin verileriyle ve teknikleriyle start aldıklarını, bu güne değin sergilenen doğaçlamaların psikodrama ısınma oyunlarıyla sahnede zenginleştirilerek sunulacağını, seyirci katılımı ve etkileşimini sağlayacak bilimsel bir yaklaşımın Türkiye’de ilk defa uygulanacağını” ifade etti.

İzleyiciyle birlikte etkileşimli doğaçlama gösterilerin ilkinin Alanya da gerçekleştirmek olduğunu belirten SHU. Ali SONGÜL, “Doğaçlama Tiyatro Gösteri Ekibimizi oluşturan üyelerin son derece heyecanla işe sarıldıklarını gözlemledim. <ı>Klasik yaklaşımların aksine ekibimiz, seyircinin eğlenirken bilgilenme, bilinçlenme, farkındalığını geliştirme ve yaratıcı potansiyelini algılamasına katkıda bulunma gibi temel amaçlar etrafında oluşturulmuştur. Bu yönümüzle diğer doğaçlama tiyatro gösteri ekiplerinden ayrılmaktayız” şeklinde konuştu<ı>. Ayrıca bu çalışmayı, sağlık çalışanlarının yaratıcı potansiyelinin ortaya çıkarılmasına fırsat vermesi bakımından çalışan memnuniyetini destekleyen mesleki bir proje olarak değerlendiriyorum.” dedi.

Aralarında eğitimli ve deneyimli isimlerin de yer aldığı sağlık çalışanlarından oluşan tiyatro ekibinin; Ali SONGÜL, Ferhan ÇETİNKAYA, Mustafa TUNCER, Mehmet Ali ÜZÜM, Songül MALKOÇ, Kıymet ÇELİK, Canan TOZKOPARAN, Süleyman KARAMAN ve Mustafa Tarık KOBAN isimli amatör oyunculardan kurulu olduğu bildirildi.

Ekip, "KOMEDİ İSTASYONU TİYATRO EKİBİ" adı altında sanat etikinliklerini sergileme yolunda hazırlıklarını sürdürmekte, "Komedi İstasyonu Tiyatro Ekibi" tanıtım çalışmaları kapsamında ilk gösterisini Kültür Sarayında Sağlık Çalışanlarıyla paylaşacak]

<ı>“Ne diyelim detay haber bu olsa gerek, <ı>doğrusu muhabir arkadaş iyi toparlamış, <ı>tebrik ederim, <ı>umarım bu etkinlik gelişir ve yaygınlaşır, İyi şans ve başarı ekibimizle olsun, Yansımalar sizden, yazması bizden” alisongul

 
Toplam blog
: 59
: 2276
Kayıt tarihi
: 31.10.07
 
 

1997 Hacettepe Üniversitesi mezunu sosyal hizmet uzmanıyım. Pozitif Psikoterapi, Aile ve Evlilik ..