Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '12

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sağlık deposu elma

Sağlık deposu elma
 

SAĞLIK DEPOSU ELMA


Kardeşimin Barla’daki bahçesinde çok güzel elmalar yetişiyor. Her sene topladığı elmalardan bize de getiriyor. Elmanın yararları sayılmayacak kadar çok. Bana hep: “ ablacığım şifa kaynağı getiriyorum sana bol, bol ye” der. Sağ olsun. Muhakkak her sabah kalktığımda bir elmayı yıkayıp aç karnıma yerim. Üstüne de bir bardak su içince bağırsakları çok güzel çalıştırıyor. Ayrıca benim “bomba” diye adlandırdığım, gripken içtiğim; IHLAMUR, ZENCEFİL, TARÇIN, KARANFİL, YARIM LİMON, İÇİNE ELMA KABUKLARI da atarım. Yalnız şeker hastalarının doktor kontrolünde ekşi elma yemeleri gerekir.

ELMANIN İÇİNDEKİLER : A, Bl, B2, B6, C ve E vitaminleri Uçan yağ, Tanen, Organik asitler,Şekerler,Silisyum,Demir,Flor,fosfor, manganez, kükürt,.Elmanın yararlarından bazılarını veriyorum: Hamile gıdası:Tatlı elma yemek hamilelerin mide bulantısını giderir. Güzel kan yapar, kolay doğum yapmasını sağlar, anne karnındaki bebeği iyi besler.Güzel uyku verici:Gece yatmazdan evvel elma yemek tatlı uyku verir, elma yendikten sonra dişleri mutlaka yıkayınız..Zayıflama kürü:Günlük 1 öğün elma yemek hazmı kolaylaştırır, şişmanlıktan kurtarır.Beyni açıcı:Elmayı bolca yemek beyni açar.Zararlı ifrazatları (toksinleri) atıcı:Elma kürüne devam etmek vücuttaki zararlı tuzları atar.Cildi güzelleştirici:Gece yatarken 2 elma yeseniz, sabahleyin yüzünüzün beyazladığını göreceksiniz. Elma suyu ile cilt sık, sık temizlenir.Sivilce, egzama:Elma kürüne devam edilir. (Bol elma yenir.)Serinletici, susuzluk giderici: Susadıkça elma, salatalık, kavun, karpuz gibi gıdaları yiyiniz.
Hazmı kolaylaştırıcı:Elma yemek hazmı kolaylaştırır. (Kabuğunu soymadan.) Bu hazım kolaylaştırıcı etki elma ve salatalık kabuğunda mevcuttur.Böbrek çalıştırıcı: Elma yemek böbrekleri çalıştırır.
Bronşit, nezle, anjin:Elma yemeğe devam edilir. Çekirdekleri biriktirilir. Elma çekirdekleri, ayva çekirdekleriyle beraber yalnız elma çekirdeği de olur. Ezilip kaynatılır. Sabahleyin süzülüp balla tatlandırılarak gargara yapılır. Bu çaydan içmeye devam edilir.Kalp ve damar açıcı:Elmanın yeni çıkan filizleri, oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk içilmeye devam edilir.Bağırsak kurtları:Elma çekirdeği, kabak çekirdeğiyle beraber ezilip kaynatılır, sabahleyin süzülüp 1 su bardağı içilir. 1–2 saat yemek yenmez. 1 hafta devam edilir.Uçuk, ağız içi iltihapları, sarılık, halsizlik, da Elma yenmeye devam edilir.

NAHİDEÇELEBİ

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..