Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '19

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sağlık Geliştirilmez Korunur

Sağlıklı yaşarsak daha iyi olacağımız daha kötü hale geldiysek söz konusu; zira yaratıldığımız halde biz zaten iyiyiz.

Yani sağlıklı yaşarsak bambaşka biri olacağımız, sağlığın bizi değiştireceği şeklinde bir algı var sanki. Sağlık vücudumuzda eksilen şeyleri yerine koymak ve bozulan sistemleri düzeltmek için. Tamir ediyor bizi yeniden imal etmiyor.

Sağlık konusundaki çekincem; tamir değil de koruma olması. Ama işte koruma para kazandırmıyor. Aslında keşke sağlığımızı hiç başkalarının eline bırakmasak. Ben hiç doktora gitmeden yaşanabileceğine inanıyorum. Yani öyle ki yaşamayı bilen için sağlık belki de hiç gerekli değil.

Sağlıklı yaşamayı sadece vücudumuzu korumak için kullanmalıyız, sağlık yok sağlıklı yaşama var. Sağlıklı yaşamak bize, sağlık sağlığın ticaretini yapanlara.

Sağlıklı yaşamayı başaramadığımız için ellerine düşüyor, bozulan arabayı ikide bir tamire götürüyoruz.

Sağlığı kurtuluş olarak görenler var. Hastaneye gittiği zaman bütün dertlerinden kurtulacağını sananlar. Sağlıklı yaşasaydın o dertlerin hiç olmayacaktı ve hastaneye de gitmeyecektin.

Ancak itiraf edelim ki sağlık kimya demek, yani karmaşık, çoğumuz sağlıklı yaşamayı başaramayabiliriz zira zor, sağlıklı yaşamak için yüksek bilinç ve imkân lazım. Bu ikisi de herkeste yok onun için ellerine düşüyoruz. Ben sağlık konusunda bilinçliyim ama imkânım yok, yani ben bile yapamıyorum. Bilinç ve imkâna sahip olanlar hiç doktora gitmeden yaşayabilirler; ama işte bu sefer de irade…

Zaten sağlıklı doğuyoruz, sağlığa ihtiyacımız yok aslında. Sağlık sektörü de olmasın icabında. Sağlıklı doğuyoruz ama sağlıklı yaşamayı başaramadığımız için doktor/hastane gibi şeyler ortaya çıkıyor.

Ben normalde doktora hastaneye gerek olmadığını düşünenlerdenim.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..