Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

23 Mayıs '16

 
Kategori
Beslenme
 

Sağlık için 8 Mucize Besin

Sağlık için 8 Mucize Besin
 

Sağlığımız için mucize gıdalar da var...

Kimi gıdalar lezzetleri kadar hastalıklarla savaştaki etkileriyle de sağlığımızı koruyor.

İşte 8 mucize besin...

Kırmızı mercimek:

Çok iyi bir demir, magnezyum ve fosfor kaynağı. Üstelik düşük kalorili. Kronik hastalıklardan ve kanserden koruyucu. İçerdiği fosfor sayesinde hafızayı dinç tutuyor.

Yaban mersini:

İdrar yolu iltihabından koruyor. Hafızayı geliştiriyor. Sağlıklı bir yaşlanma sağlıyor. Çok düşük kaloriye sahip olduğu gibi lif ve C vitamini açısından da zengin.

Elma:

Bünyesinde barınan pektin isimli madde sayesinde kötü kolesterol ve glikoz seviyesini düşürüyor. Tazesi en büyük C vitamini kaynaklarından biri. Damarları ve hücreleri koruyarak vücuda demir girişini kolaylaştırıyor.

Brokoli:

İçerisinde bol miktarda potasyum, kalsiyum ve lif bulunması sayesinde bilhassa kalp rahatsızlıkları ve kanserden koruyor. Hücreleri hasardan korumaya yarayan A ve C vitaminleri açısindan da çok zengin.

Badem:

Yemişler arasında en fazla kalsiyumu bünyesinde barındırandır. Bunun haricinde lif, demir ve magnezyum bakımından da zengindir. En iyi protein kaynaklarından biridir. Kötü kolesterol seviyesini düşürücü bir etkisi de vardır.

Ispanak:

A, B ve C vitaminleri ile demir, kalsiyum ve magnezyum barındırıyor. Bağışıklık sistemini canlandırdığı gibi deri ve saçları da sağlıklı tutuyor.

Somon:

Tek kelimeyle mükemmel bir Omega-3 kaynağı. Tansiyonu düşürüyor. Kalp krizi ve felç riskini azaltıyor. Çok az doymuş yağ ve kolesterol içeriyor.

Sebze suyu:

Likopen açısından son derece zengin olup, bilhassa kanser ve kalp krizinden koruyor. 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..