Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Sağlık için bademli havuçlu irmik tatlısı

Sağlık için bademli havuçlu irmik tatlısı
 

Bademli havuçlu irmik helvası(görsel netten alıntı)


İrmiğin birçok faydası bulunmaktadır: Kanın pıhtılaşmasında etkilidir, yüksek enerji vermektedir, vücuda uzun süre tokluk hissi verir, hazmı kolaylaştırır, kas sisteminde oldukça etkilidir, merkezi sinir sisteminde etkilidir, PH dengesini sağlar, kemik ve diş sağlığında faydalıdır, bağışıklık sisteminde etkilidir, B ve E vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Şimdi size bademli havuçlu irmik helvasının tarifini vereceğim:

YAPILIŞI:

Yanmaz tavaya 1 kaşık tereyağı yarım çay bardağı sıvı yağ konur eritilir. Önceden yıkanıp rendelenmiş 3 orta boy havuç ilave edilir çevrilir daha sonra önceden sıcak suda bekletilip kabukları soyulmuş 1 avuç badem konur 1 su bardağı irmikte ilave edilerek hepsi birlikte kavrulur. Rengi hafif kızarınca 1 su bardağı şeker ilave edilir ve karıştırılır. Arkasından 1,5 su bardağı süt dökülür pişirmeye devam edilir ve ocağın altı iyice kısılır 5-6 dakika pişince ocağın altı kapatılır demlenmeye bırakılır. Demlenince geniş bir bor cam sıcak su ile hafif ıslatılıp helva içine dökülür. Üzeri şekil verilir isteye bağlı ezilmiş fındık veya ceviz içi serpilir. Buz dolabında soğutulur kesilip tabaklara konularak servis yapılır. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..