Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sağlık için bisiklete biinmek

Sağlık için bisiklete biinmek
 

Ahmet Seven Çarşamba'da bisiklete binerek mesaj verdi


Ahmet Seven: Bisiklete binerek hem trafiği rahatlatın hem de sağlığınızı koruyun

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Arş Yazar Ahmet SEVEN bu yıl 5.si yapılan Kitap Fuarına katılmak için gittiği Çarşamba'da bisiklete binerek mesaj verdi.

BİSİKLET KÜLTÜRÜ YAYGINLIK KAZANMALI

Ahmet Seven mesajında şunları söyledi; "Çarşamba'da bisiklete binilmeli... Burada bisiklet kullanmak güzel. Bisiklet kültürü artırılmalı. Bu güzel ilçede bisiklet gezintisi insana son derece keyif veriyor. Sağlık açısından faydaları saymakla bitmiyor. Ayrıca trafiği önemli ölçüde rahatlatacağı kanaatindeyim. Her yıl bisiklet şenliği veya yarışmaları yapılarak bu hususa dikkat çekilmeli. Vatandaşımızın ilgi ve sevgisi artırılmalı. Yöremizin en fazla bisiklet kullanan ilçelerinden birisi olan ve bu anlamda önemli bir geçmişe sahip bulunan Çarşamba ülkemize daha fazla örnek olmalı. Çarşambalı yetkililerin bu konuda gerekli adımları atacağından kuşkum yoktur.

Biliyorsunuz yapılan araştırmalar bisiklet kullanmanın başta stres olmak üzere; şişmanlık, sırt ağrısı, metabolizma hastalıkları ve yüksek tansiyon rahatsızlıklarını giderdiği, daha sağlıklı ve mutlu bir bireye dönüştürdüğünü ortaya çıkarıyor. Bunların haricinde kişinin dayanıklılık gücünü artırması, stresle baş etmesine yardımcı olması, yağ yakımı ve kilo kontrolünü sağlaması, eklemleri güçlendirmesi, sırt, bacak, basen, kalça, karın ve kol kaslarını çalıştırması, kondisyonu artırması açısından da insan sağlığı için oldukça faydalı. Bisikletten vazgeçmeyen Çarşambalılara ayrıca teşekkür ediyorum"  

 
Toplam blog
: 574
: 922
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Samsun Yazarlar Derneği (Kurucu) Başkanı. 12 kitabı neşredildi. Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar ..